Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/6919140 www.bgdnes.bg

Певецът на "Радка Пиратка" закъса

Певецът на "Радка Пиратка" закъса с парите!

Легендарният изпълнител Тошко Тодоров едва свързва двата края, като основната причина е, че няма покани за участия. Собствениците на заведения рядко се сещат за него и няма откъде да получава финансови постъпления. Тодоров разчита единствено на епизодичните си изяви в малка кръчма във Велико Търново. Но там не всички го разпознават, като за по-младите посетители е мистерия кой държи микрофона.

Две десетилетия назад във времето Тошко е най-известната личност в България. "Радка Пиратка" гърми от всяка кръчма и пазар и всеки втори си припява "Само да те гепна, дънките щ'ти цепна". Големият проблем за изпълнителя е, че хитът му се разпространява с пиратски касетки и той не получава нито стотинка. Легендите гласят, че култовото парче е достигнало тираж от 1 милион копия. Тодоров признава, че това е една от големите му житейски болки, тъй като сега е можело да бъде доста по-заможен.

Реклама

"Едно време беше хубаво, защото се работеше всяка вечер. Имаше много купони и джобовете на хората бяха пълни с пари. Тъкмо започна да се вижда светлина в тунела, и след това всичко се срина", коментира пред "България Днес" Тодоров. Той предпочита да не говори в детайли за положението си, защото иска да запази достойнството си.

"През последните години положението стана много тежко. Въпреки това избирам да остана да живея в България. Но не знам след 1-2 години какво ще се случи. Може да си променя решението", добави създателят на Радка Пиратка, която по негови думи не е реална личност и никога не е съществувала.

Преди няколко години Тодоров за известно време живнал, когато масово дискотеките у нас започнаха да правят ретро партита. Канели го на участия редовно и припечелвал добре. Еуфорията бързо отминала и Тошко отново се почувствал забравен. Епизодично бил канен на малки събития, но искал да работи още повече, за да изкарва добри пари. Признава, че някои негови колеги от миналото успяват да си уреждат повече участия, което се отразява благоприятно на финансовото им положение. И най-много се натъжава, че никога повече няма да се върнат 90-те години на миналия век.

В опит да закрепи бюджета си преди година Тошко пусна в интернет за продажба стария си "Мерцедес". Първоначално му искаше 4500 лева, но после обяви, че може да намали цената му до 4000 лева.

"За себе си искам здраве. Нека хората да се усмихнат и да бъдат по-ведри. Много сме тъжни, мрачни и променени. Страшно е! И веселбата не е като едно време - всичко сякаш става насила. Винаги съм бил оптимист", заяви преди време пред вестника изпълнителят на "Радка Пиратка".

Реклама
Реклама
Реклама