Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6924378 www.bgdnes.bg

Цвети се върна в залата

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова се върна в залата по художествена гимнастика!

Това стана две години след скока от шестия етаж, който едва не отне живота й. Дотогава тя беше част от ансамбъла, който по-късно спечели бронзов медал на олимпийските игри в Рио. Цвети е световна шампионка от Измир 2004.

Сега Стоянова отново е в залата, но вече като треньор. Цвети тренира малки момиченца в столичния клуб "Амарант", научи "България Днес". Новината бе потвърдена и от отбора, който е създаден през 2009 година.

Реклама

"Да, Цвети е треньор в клуб "Амарант", обяви президентът на клуба Теодора Стоянова.

Момиченцата, които тренират там, са на възраст от 4 години нагоре. Треньор в клуба е и Зорница Маринова. Тя беше част от ансамбъла, спечелил бронзови медали на олимпийските игри в Атина през 2004 г.

Цвети е в клуба от началото на годината. Тя е най-новото попълнение в треньорския щаб. Стоянова вече изведе част от момиченцата си на първо състезание, което се проведе през уикенда. Това бе международният турнир в София "Купа ЦСКА". Три от момичетата на "Амарант" заеха призови места. Стоянова помогна на гимнастичките не само с напътствия, но и с грима, преди да излязат на килима

Цвети сподели намерението си да се върне в залата в началото на годината. Още тогава уточни, че иска да работи с деца.

"Достатъчно си взех от големия спорт, не искам да се връщам там. Предпочитам да давам началото на всяка една гимнастичка", обясни световната шампионка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама