Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6948490 www.bgdnes.bg

Наркобосът Боев плаща дългове от пандиза

Дългове за над 1.2 млн. лева е успял да изплати от килията си наркобосът Матей Боев, показа проверка на "България Днес". Боев към днешна дата изтърпява 12-годишна присъда в италиански затвор. До наказанието се стигна след проведената преди седем години международна операция "Кокаинови крале". При нея български и италиански ченгета разбиха гигантски канал за трафик на тонове дрога от Южна Америка за Европа. За шеф на бандата е сочен Евелин Банев-Брендо, а Матей Боев минава за негова дясна ръка.

По време на процеса се изясни, че Матей отговарял за финансовото обезпечаване на сделките. Боев лично носел куфарите с пари при продавачите в Колумбия и Венецуела, а впоследствие прибирал получените средства при сделките в Европа. Друга от задачите му била да купува и яхтите, с които кокаинът се пренасял през океана до Испания. При трафика на дрога бандата на Брендо и Боев реализира десетки милиони евро печалби. Парите впоследствие са препирани през сложна схема от фирми, ръководена лично от Матей Боев, стана ясно от обвинителния акт. Според твърдения на криминалисти впоследствие Боев инвестира своя дял от печалбите в легалния си бизнес у нас. Новината за присъдата е публична, но до момента няма информация българската прокуратура да е проявила интерес към произхода на парите на Матей Боев.

Реклама

Миналата година кокаиновият крал подаде молба до доизлежи присъдата си у нас. Искането му бе уважено от Софийски градски съд, а като допълнителен бонус наказанието бе намалено на 10 години. За да стане факт прехвърлянето на Боев у нас, решението трябва да се потвърди и от Апелативния съд в София. Според запознати формалното позволение ще бъде дадено до няколко дни. До тогава Матей Боев си остава в италианската килия заедно с останалите от наркобандата. Липсва единствено Брендо, който успя безпрепятствено да духне от България под носа на МВР след 6-годишната си присъда за пране на пари.

Престоят в пандиза "Виладжио" не пречи на наркобоса да продължи ръководенето на легалния си бизнес у нас. Нещо повече, документи в Търговския регистър показват, че при нужда Боев успява без проблеми да се телепортира в софийския си апартамент.

За последно наркобосът реализира свръхестествената си врътка на 15 март тази година. Тогава според документ от Търговския регистър Боев лично е присъствал на общото събрание на фирмата си "Шик кар трейдинг". Дружеството притежава десетки тирове, които редовно извършват курсове към Турция и Западна Европа.

На събранието Боев приема финансовия отчет за 2017 г. и нарежда реализираната печалба от 1.3 млн. лева да се използва за изплащане на дългове. След като се подписва под протокола, лежащият в италиански затвор Матей Боев лично подава и документите в Търговския регистър.

Решението за плащане на задълженията е изключително навременно. По същото време фирмата е запорирана от лизингова компания, която заплашва да продаде на търг товарните камиони.

Реклама
Реклама
Реклама