Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/6959209 www.bgdnes.bg

Шараните на "Копринка" полудяха

Първи шарани за сезона хванаха на язовир "Копринка". Компанията на Иван и Дида Димитрови от Казанлък се похвали със серия от точни попадения. Най-големият шаран почти достига "десетката" (разбирай 10 кг), а в живарниците са влезли и други солидни парчета. Майсторите са бивакували в приустиевата част на язовира. Те предварително са захранили мястото с царевица, както изискват утвърдените тактически похвати в улова на шаран.

Новината е добра за хората от шаранската гилдия, които предпочитат "Копринка" за по-дълготраен отдих и възможност да съчетаят почивка сред природата с атрактивен риболов. Водоемът е разположен по поречието на река Тунджа, в Долината на розите, на 7 км от град Казанлък. Дълъг е около 7 км. Построен е през далечната 1955 г.

Реклама

Заради нестабилното време, продължило през целия юни и в началото на юли, отзивите за риболова по този толкова популярен и посещаван язовир не бяха особено обнадеждаващи. Рибите демонстрираха капризи и заложените дънни въдици за дълго оставаха безмълвни. Даже и каракудата изнервяше с нетипична за нея пасивност.

На плувка все пак може да се прилъже нещо - най-вече бабушка и уклей. Спинингистите дръпват по някой и друг костур в прохладните часове, а щуката и бялата риба засега ги няма. Ще им дойде времето и на тях, убедени са оптимисти, стига времето най-после да се кротне. Лятото навлиза в правата си, тепърва ще има силни дни за рибарите на "Копринка".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама