Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6964840 www.bgdnes.bg

Ченге плаши с пищов младеж заради питбул

Млад мъж е заплашен от ченге с пистолет заради куче без намордник, а публикация на стопанина във Фейсбук накара полиция и прокуратура да се самосезират и да направят проверка! Случаят е от следобеда на фаталния петък, 13-и, когато 22-годишният Димитър Донев и приятелката му извеждат петмесечния питбул Арон на разходка до блока в пловдивския кв. "Изгрев".

"Бяхме пресрещнати от г-н Владимир Панайотов, който беше без униформа. Доближи до нас и заплаши кучето ни и мен с пистолет, като го извади, зареди и опря в главата на Арон, а след това го насочи и към мен. Каза, че е полицай и нямам право да изкарвам кучето си без намордник, след което започна да ни обижда и да ме заплашва, че ще ме арестува, като посегна да ми слага белезници и започна да ме натиска с глава по лицето и да ме удря в ребрата с белезници поради факта, че не му дадох да ме закопчае", разказва шокираният стопанин.

Реклама

Той си спомня, че мъжът приближил към тях, повдигнал си фланелката и казал по адрес на кучето: "Искаш ли да му пусна един патрон в главата?!". Четириногото започнало да души непознатия, който извадил пищов и го насочил към главата му, разказва собственикът на питбула. Димитър изпаднал в шок и започнал да крещи, кучето се вцепенило. Тогава полицаят го хванал за каишката и се обърнал към младежа със зареден пистолет: "Сега искаш ли и на теб да ти пусна един патрон в главата?!", става ясно от публикацията в социалната мрежа. Стресиран, стопанинът казал на опонента си: "Ако направиш нещо на кучето ми и го застреляш, ще ти навра пистолета в г*за".

Димитър, приятелката му и кучето тръгнали да заобикалят полицая, когато чули: "Стой още малко, ще видиш как ще те бият и ще те е*ат, ей сега ще видиш какво ще стане", разказват очевидците. В този момент се появил колега на посочения полицай, който също не се легитимирал и започнал да заплашва стопанина с арест. "Започна да ме бута, с главата си ме блъсна по носа. Заяви, че Пловдив ще ми се види тесен. Каза ми: „Ей ла*но, ти знаеш ли кои сме?", допълва младежът.

Кучкарят отишъл до близък магазин и видял гаджето си обградена от трима мъже, единият от които е този, който ги заплашвал. Мъжът с пищова извадил полицейска карта на името на Владимир Панайотов, а колегата му показал документи на името на Тенчо Велев.

"Панайотов ми заби картата в лицето, брутално викайки: "Кой не е полицай, а? Сега ще видиш мойто момче! Искаш ли сега да те заключим и да видиш какво ще стане?!", казва Димитър. Младежите не вярват, че хората срещу тях са ченгета и подават сигнал на тел.112. Патрулката пристига за 3 минути, докато мъжете още се разправят. При вида на колегите им, цивилните полицаи променят държането си и съобщават само, че кучето било без повод и намордник.

Дошлите служители съставят акт на Димитър, който не възразява.

"При тръгването си г-н Панайотов ме заплаши, че ако подам жалба срещу него, Пловдив ще ми се стори тесен, но ще си търся правата докрай", казва Димитър Донев. "Не можех да повярвам, че са полицаи, дори и когато ми показаха картите си, защото полицаи не се държат така! По този начин и олигофрените не се държат", коментира младият мъж. Той пусна в профила си снимки на ченгетата, които разпознал.

Димитър живял доскоро в чужбина и по думите му не е криминално проявен. До вчера потърпевшият все още не беше подал жалба в полицията, съобщиха за "България Днес" от ОД МВР - Пловдив. Шефът на полицията Атанас Илков се самосезирал след публикациите и разпоредил проверка. Ще се установява дали наистина в инцидента са участвали служители и дали са отправяли закани. Според запознати приятелката на Димитър е заснела скандала и има клип на телефона си.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама