Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6965808 www.bgdnes.bg

Продават апартамента на Злата учителка

Прокоба гони купувачите на евтиния дом

Жилището върви заедно с майката на обвинената за убийство на мъжа си

Частен съдия-изпълнител обяви за продан жилище на подсъдимата за убийство бивша педагожка Веселина Гинева от Бургас. Злата учителка, както се прочу Гинева след ареста си, трябва да се раздели с боксониерата заради дългове към ВиК.

Имотът е обявен на търг за 25 хиляди лева. Това е и най-евтиното жилище, което се предлага на бургаския пазар. Боксониерата е в стар блок в района на "Пети километър" в града. Апартаментът е на третия етаж, а към него има и 15 квадратни метра таванско помещение.

Реклама

Въпреки че цената е изключително изгодна, кандидат-купувачи не се появили, тъй като са прогонени от слуха, че след пъкленото убийство, извършено от собственичката, над жилището тегне прокоба. По тази причина клиентите не били поблазнени да инвестират в перспективна за градско развитие зона. В същия район от известно време се проектира изцяло нов квартал. Очаква се след време този апартамент да не е на така безлюдно място, а в центъра на модерен комплекс.

Втората причина за липсата на кандидати за боксониерата е, че имотът е наследствен на подсъдимата учителка Веселина Гинева, но с доживотно право на ползване от майка й Радка. Според брокери това означава, че купувачът ще трябва да вземе боксониерата заедно с бабата и реално ще може да го ползва самостоятелно след смъртта й. Това вероятно е отказало всички участници в първия търг, заради което сега е обявен втори с 20 % по-ниска цена.

Докато текат процедурите по продажбата на имота, 61-годишната Веселина Гинева търка нар в затвора, където чака приключването на делото срещу нея за убийството на бившия й мъж - инж. Димитър Миразчиев. Според обвинителния акт Злата учителка оставила уважавания технолог от Нефтохимическия комбинат да умре в адски мъки от глад. След това захвърлила трупа му в градски парк. Повече от година Веселина Гинева лъгала, че Димитър е жив, и прибирала пенсията му. Така сложила в джоба си малко над 21 хил. лв.

Междувременно стана ясно, че е много възможно мотив за очистването на възрастния инженер да е наследство за стотици хиляди левове, което е накарало Веселина да затрие по ужасяващ начин бившия си. Това разкрива в писмо приятелка на починалия Димитър Миразчиев. Информацията в него преобръща на 180 градуса мотивите за жестокото престъпление. До момента прокуратурата твърдеше, че причината е солидната пенсия от 800 лева на Миразчиев, която съпругата му прибира след смъртта му. Заради това на даскалицата бе повдигнато и обвинение за измама, наред с това за убийство по особено жесток начин.

"Димитър получи солидно наследство. Къща с двор в центъра на Айтос, два апартамента в Бургас, лозя, много ниви и банков влог", разкрива в писмото си приятелката на мъртвия. Научавайки за богатството, злата учителка през 2013 г. се сеща за Миразчиев. По това време те отдавна са разделени, а Димитър живее с друга жена.

"Веселина явно се е притеснила, че той няма да й остави нищо, заради което влетяла в дома на тогавашната му приятелка, за да се разправи с нея и да прибере насила бившия си съпруг у дома - под претекст, че тя ще се грижи по-добре за него. След скандала Димитър Миразчиев се разделил с приятелката си, с която смятал да остарее", допълва в писмото си близката на убития.

Реклама

По думите й след раздялата с новата си приятелка Миразчиев се пропива. Любовта към чашката го прави безпомощен да се противопостави на желанието на Веселина да го прибере в дома си през лятото на 2013 г.

каре

Живот на пленник

Последната година от живота на Димитър Миразчиев е пълен кошмар. Веселина го заключва в една от стаите на апартамента си в жк "Лазур". Заковава прозорците и не го пуска да излиза никъде. Вместо да го лекува, всеки ден му давала насила да пие ракия и бира. Отчаяният Димитър прави няколко опита да сигнализира на съседите си, че е в опасност. Издебвайки, докато Злата учителка я няма, той дава бележка на свой съсед. В нея пише: "Спасете ме! Умирам!". Съседът веднага подава сигнал в полицията, но резултат няма. От писмото на приятелката става ясно, че Веселина посреща дибидюс гола младите полицайчета, изпратени да проверят сигнала. Те толкова се стресирали от нея, че отвратени се отказали да я разпитват и си тръгнали. Така на първи август 2014 г. Димитър издъхнал в адски мъки от глад, а Веселина изхвърля тялото му в парка.

текстове под снимки

Веселина Гинева върви под конвой към съда

Димитър Миразчиев издъхва в адски мъки-СНИМКА: Флагман

Реклама
Реклама
Реклама