Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6965930 www.bgdnes.bg

Софка изчезва мистериозно в Атина

Поредна българка в неизвестност

Десетки нашенки потъват вдън земя из Гърция

Поредна българка изчезна мистериозно в центъра на Атина. Софка Парапанова е на 53 години от Хасково и е в неизвестност от седмица. Нейните близки умоляват всеки с информация за нея да се свърже с полицията. Сигналът за липсата й подава нейната приятелка Светлана Лоскутова.

Името на Софка се вписва към дълъг списък от десетки българки, чиято съдба тъне в мистерия, след като безследно изчезват или са открити мъртви в Гърция.

Реклама

На 2 май 37-годишната Десислава Илиева потъва вдън земя. Към днешна дата няма никаква следа от нея. Жената е родена във Враца, но през последните седем години живее на гръцкия остров Крит. Докато пребивава там, има връзка с грък, от когото забременява. Мъжът е открит обесен четири дни след като Десислава е обявена за издирване. Според близки на изчезналата жена именно той има пръст в изчезването на нашенката, тъй като Десислава многократно споделяла пред тях, че гъркът се заканвал, че детето му няма да се роди живо.

Друга нашенка - Антонина Зоева, липсва от 11 май. Жената е родом от Сливен. Известно време пребивава в Кипър, където опитва да си намери доходна работа, след като не успява, си идва в България. Завръща се отново в Гърция, но този път избра остров Крит броени дни преди да изчезне. Нейни близки твърдят, че преди време Антонина има любовни отношения със сирийски гражданин. Месец преди изчезването си се залюбва с грък в село Хумери, в близост до град Ретимно. Мъжът бил криминално проявен и осъден за убийство. Излежал е 18-годишна присъда и излиза на свобода отскоро. Той е заподозрян за изчезването на Антонина, но доказателствата срещу него са оскъдни.

Мъртва бе открита на плаж в град Агио Николау на остров Крит на 7 май българката Александра Бижева. Първоначалната версия на полицията е, че жената се е удавила, след като първо се удря в нещо. В деня на смъртта си Александра не носи аксесоари за плаж, а морето е бурно, което кара приятелите й да се съмняват, че не става въпрос за инцидент. Въпреки това близките й приемат версията на местната полиция и не желаят да ровят в случая.

Полицията в Гърция търси под дърво и камък и 22-годишната българка Красимира Кирилова, която е в неизвестност от 12 май тази година. За последно е видяна в Кисамос на остров Крит.

В началото на годината мъртва бе открита и 23-годишната Лилия Ботушева. Нашенката заедно с германец са открити потънали в локви кръв в къща на гръцкия остров Кефалония. По телата им имало множество прорезни рани от нож. Според местните власти става въпрос за самоубийство.

Реклама
Реклама
Реклама