Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/6965999 www.bgdnes.bg

Спаначен пай с кашкавал и чесън

Необходими продукти:

1 бр. готова кора за пай
1 чаена лъжица масло
1 глава лук, нарязан на ситно
400 г бейби спанак
3 яйца
200 г извара (сирене)
2 скилидки чесън, смлени
200 г кашкавал, настърган
1 чаена чаша прясно мляко
1 щипка сол
2 щипки черен пипер

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в тиган на средна температура. В него запържете лука и чесъна, докато омекнат. След това добавете и спанака в тигана. Разбъркайте добре, за да се смачка и ароматизира от лука и чесъна.
Към спанака прибавете изварата (сиренето) и кашкавала. Подправете с подправките. Отделно разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете още сол и черен пипер на вкус, ако е необходимо.
Готовата кора за пай разстелете в подходяща форма за печене. Залейте я със спаначената смес. Накрая залейте с яйчената смес. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час. Малко преди да е готово, поръсете с още кашкавал, за да хване златиста коричка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама