Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6967620 www.bgdnes.bg

Разследват сина на Пелови за кражба на трактор

Анонимен свидетел с нови разкрития

Владимир отвлича Деян от злоба, казват ченгета. Изчезналият се крие заради борчове, твърдят адвокати

И за кражба на трактор разследват сина на разстреляния беглец от затвора Владимир Пелов. Това стана ясно вчера в залата на столичния Апелативен съд, където магистрати решаваха за мярката за неотклонение на Владимир Стефанов и приятелят му Борис Ерменков.

Реклама

Двамата авери заедно с бизнесмена Тихомир Миков-Перуката бяха арестувани в края на юни като заподозрени в отвличането на младежа Деян Вутов, за палежи на офиси и жилища в Ботевград, както и за двойното убийство на братята сводници Цветан и Марко Петрови от март 2016 година.

Новите улики срещу Владимир Стефанов и хората му са посочени на разследващите от анонимен свидетел, дал показания по време на досъдебното производство, стана ясно в залата на Темида.

По думите на адвокат Петкова, която брани Владимир Стефанов в съда, анонимният свидетел разказва изключително детайлно за всички престъпления, станали на територията на Ботевград през последните няколко години. Той свързва клиента й дори с кражба на трактор, убийства и палежи. Той уличава Владимир Стефанов в поне 6-7 тежки криминални престъпления в детайли, твърди адвокат Петкова. Анонимният свидетел обяснява още и мотива за отвличането на Деян Вутов. Според него Владимир е бил отхвърлен от баща си и затова се озлобил срещу собствения си приятел. Анонимникът разкрива подробно и всички изпитани чувства и преживявания от сина на покойния вече беглец от затвора Владимир Пелов.

"Не е възможно един човек да знае за толкова престъпления плюс какво чувства моя клиент", категорична е адвокат Петкова.

"Единственият човек, който би могъл да даде толкова подробни показания, е самият изчезнал Деян Вутов", твърди адвокат Петкова.

Според юристката изчезналият безследно на 21 май 2017 година Деян Вутов е взел значителни суми пари назаем, включително и от брат си Николай, малко преди да потъне вдън земя. Защитничката на Стефанов е категорична, че до този момент разследващите не могат да докажат по никакъв начин, че Вутов изобщо е станал жертва на каквото и да било престъпление.

Реклама

Телефонът на Вутов е открит изключен след изчезването му в собствената му кола. Личните документите са намерени под седалката на колата, а ключовете висели от едната гума, стана още ясно в съдебната зала.

Към сметката с обвинения на Пелов-младши разследващи опитват да прибавят и взрива на куриерска фирма, но и магистратите са категорични, че няма достатъчно доказателства в тази насока.

"След бягството и смъртта на Владимир Пелов се появяват множество медийни публикации за множество престъпления, които са се случили в Ботевград с ниска разкриваемост, и сега те са събрани в кориците на едно дело", твърди адвокатката на Владимир Стефанов

"Единственото престъпление на Владимир Стефанов е, че е син на баща си. Каквото и да е извършил той, го е обичал и скърби за смъртта му", заяви опитната юристка в съдебната зала.

Адвокат Петкова също така оправда своя клиент, че не е имал никакво намерение да бяга от Ботевград в момента, в който полиция готви ареста му, както твърдят разследващи.

"Ден след убийството на беглеца Владимир Пелов в центъра на Ботевград на дъщеря му Вероника, живееща в Малта, се ражда бебе. Затова Владимир Стефанов е планувал краткотрайно пътуване в чужбина, за да види бебето на сестра си, а не за да се укрие", твърди адвокат Петкова.

Апелативните магистрати оставиха окончателно Владимир Стефанов с мярка "домашен арест", докато тече разследването срещу него.

34 тома доказателства

Срещу хората на Владимир Стефанов има събрани вече над 34 тома с доказателства, разкри адвокат Белчев. Той защитава пред Темида Борис Ерменков. По думите на юриста почти два пълни тома съдържат принтирани медийни публикации в ботевградски сайтове.

"Каквото и престъпление да стане в Ботевград, тримата обвиняеми Тихомир Миков, Владимир Стефанов, Борис Ерменков и още десетина човека в тяхното обкръжение се привикват в полицията за разпит. Моите двама синове Георги и Христо също бяха извикани да дават обяснения, защото се познават с обвиняемите от деца", разкри в съдебната зала адвокат Белчев.

Реклама
Реклама
Реклама