Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6969695 www.bgdnes.bg

Лекоатлетката Габи Петрова: Силата и волята ще решат Евро 2018

"Силата и волята ще бъдат решаващи на европейското първенство", убедена е звездата в леката атлетика Габриела Петрова. Шампионатът на Стария континент в Берлин е от 7 до 12 август. Българката е сред фаворитите за медалите в тройния скок. Тя се намира в страхотната форма.

"Ще бъде много трудно състезание заради близките резултати в ранглистата - добави пред "България Днес" 26-годишната Петрова. - Успях да се запазя здрава през цялата подготовка. Променихме доста работата във фитнеса заради моите проблеми с гръбнака. Заедно с целия екип около мен успях да се съхраня."

Реклама

Петрова ще направи тест на уменията си по време на балканиадата в Стара Загора, която ще протече в петък и събота. Тя ще участва в своята коронна дисциплина, както и в скока на дължина.

"Чувствам се нормално и ще се опитам стъпка по стъпка да вървя нагоре - добави Петрова. - Хубаво е, че ще има конкуренция от състезателки, с които ще спорим и на европейското първенство."

Петрова направи своя голям удар през 2015 г. Тогава тя стана втора на европейското първенство в зала (14,52 м) и остана четвърта на световния шампионат на открито (14,66 м). Журналистите оцениха успехите й и я поставиха на първо място в анкетата Спортист на годината.

През този сезон Петрова постигна на два пъти 14.40 м, с което се нарежда на пето място в ранглистата.

"Самочувствието идва от начина, по който скачам и се чувствам на стадиона", признава лекоатлетката.

Реклама
Реклама
Реклама