Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6969882 www.bgdnes.bg

Гримьорката Джулия Ангелова: Ивана е най-красивата

Глория никога не е с подуто лице

КОЯ Е ТЯ

Джулия Ангелова е един от най-популярните гримьори в България вече повече от 15 години. Получила редица престижни награди за работата си, сред които "Златна игла" за "Най-добър моден гримьор" за 2004 г. и 2008 г., "Първа награда за принос към цялостна модна визия на модел". През ръцете й са минали едни от най-емблематичните родни звезди, сред които Глория, Ивана, Галена и Мая Илиева. Ангелова ще покаже нагледно грима върху известните, който прави, на свои семинари през октомври в София, Пловдив и Варна.

- Джули, над 15 години си гримьор, а сред клиентите ти се открояват известни имена. Разкажи за работата си с родните знаменитости.

Реклама

- Когато се срещам с клиентите си, гледам да съм открита и откровена с тях. Ако имат притеснения относно грима, си говорим, успокоявам ги. Но след толкова години работа се оставят в ръцете ми и часовете в салона минават неусетно и бързо.

- С коя знаменитост се работи най-трудно и с коя по-лесно?

- Най-трудно се работи с нов клиент, който не знае какво иска. Най-лесно работя с всички популярни лица, които знаят какво искат. Това са Глория, Ивана, Камелия, Николета Лозанова, Мария, понякога Преслава, Анелия и Галена. Когато си допаднем и като характери, тогава работата ни спори.

- Твърди се, че със звезди от висок ранг се работи трудно и са изключително капризни. Така ли е?

- Категорично не, това е мит. Тези хора са популярни години наред заради личните си качества. Едно от тези качества е да се доверяват безусловно на професионалистите и на екипа, който е с тях. Напълно се оставят в ръцете ми. Ако искат някакви допълнителни щрихи или нещо са харесали в интернет, го обсъждаме и след това ме оставят да работя върху тях.

- Коя е най-красивата българка без грим?

- Не искам да обиждам никого. Камелия, Ивана, Глория, Николета са наистина красиви. Глория е един феноменален пример за всяка жена, защото със самодисциплина, упорство и енергия се поддържа независимо от зрялата си възраст. Тя има царствено, величествено, мистично секси излъчване. Изглежда добре винаги, няма подуто лице заради хранителния си режим. Тя е и много позитивна, има млада енергия и това я прави съвършена. Ивана е проницателно красива, обичам да казвам, че е най-красивата глава в публичното пространство. Имам предвид очите й, които са толкова мъдри, зелени и котешки.

Реклама

Николета, противно на масовата омраза към нея, в същото време е обожавана и пример за подражание. Когато е без грим, тя е като едно сладко бебе, дяволито създание. Много хора биха казали, че тя има безброй хирургически намеси, но кой на днешно време няма изкуствени коси, гърди и усти. Познавам я от 18-годишна и във всяка своя визия е съвършена. Камелия има много образи, защото е много сексуална. Може да е закачлива, провокативна, добра, нежна, безкрайно естествена е в отношението с хората. Тя е над нещата, над дребнавостта, харесва си възрастта и това я поддържа красива. Замислям се, че тези хора продължават да са на върха заради духа и енергията, която носят, въпреки че на небосклона се опитват да пробиват 15-годишни порнозвезди.

- Споменаваш певици от старата генерация, но те вече са измествани от по-млади колежки.

- Не мисля, че са изместени, дори са доста актуални. Искам да кажа, че манталитетът на българския мъж е изключително неправилен. Усеща се възрастова дискриминация у нас, преминеш ли границата след 30 г. По улиците може да чуеш да говорят за дамите над 35 г. като "стари чанти", "бита карта", "превъртян километраж" - тези думи имат голям ефект върху съзнанието на жената. Идват млади 30-годишни мацки и ми казват Ц виж, висят ми бръчките и други подобни. Всъщност няма такова нещо. Какво да кажем за Дженифър Лопез, която е на 50 г., късокрака и дребна, но въпреки това е пример на жени от цял свят. Глория и Камелия са далеч по-добре изглеждащи от нея. Това за мен е възрастов расизъм и българските мъже не умеят да ценят жената до себе си.

- Гримирала ли си мъже?

- Разбира се. Милко Калайджиев, Фики Стораро, Илиян, Коцето, Борис Дали. С тях е по-сложно, защото се страхуват да не ги изрисуват като кукли. Важно в такъв момент е гримът да е фин, почти незабележим. След като ги гримирам и се видят, въздъхват с облекчение. Радват се, че не са с порцеланови кожи. Веднъж беше станал гаф с Борис Дали, който беше гримиран от други колеги. За жалост го бяха направили мраморнобял и с розов гланц. Това е комично.

- Работила ли си с чуждестранни звезди?

- Весна Змиянац и Индира Радич са били мои клиенти. Индира е много дива, скача, радва се като дете. Неудържима е. Весна пък всява уважение, тя е тежка жена, има много сила в нея. Усещам, когато не е в настроение, и я успокоявам, докато я гримирам. Въпреки достолепното си държание тя винаги ме е канила да изпием кафе и да пушим една цигара. Сходството между двете е, че са много земни и човешки, имат нормално отношение към екипа си, което ги прави топзвезди. Много родни певци нямат отношение към екипа си, който работи за тях. Често пъти заради лошо отношение съм си тръгвала от даден ангажимент и съм отказвала да работя с този човек.

- Кой е бил най-дълго правеният грим?

- С Ивана. Нейното лице може да го направя и за 20 минути, и за 5-6 часа. С нея е голяма забава, лута се с облеклото си, не знае какви бижута да сложи. Истински хаос.

- Трудно ли се пробива в този бизнес?

- Когато започнах аз, беше трудно. Заедно с още 4-5 колеги тръгнахме по един трънлив път и имаше много препятствия. Днешните фризьори и гримьори минават по утъпкана пътека. Радвам им се, защото са намерили начин да бъдат на гребена на вълната, дали със собствена козметика или с голямата помощ на социалните мрежи. В началото на моята кариера нямаше подобни неща.

Реклама
Реклама
Реклама