Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6969955 www.bgdnes.bg

Муслин иска пари и селекция от "Левски"

Сърбинът Славолюб Муслин иска пари и селекция, за да поеме "Левски". До четвъртък следобед на "Герена" не бяха избрали заместник на уволнения италианец Делио Роси, като преговори се водят успоредно с няколко специалисти. Големите фаворити за поста са сърбите Муслин и Александър Янкович. И двамата вече са работили на "Герена". През 2002 г. Муслин изведе тима до шампионска титла и Купа на България, а Янкович бе негов асистент. След това пътищата на двамата се разделят.

65-годишният Муслин е далеч по-реномираният специалист от двамата, но и условията му да се завърне на "Герена" са по-сериозни. Сърбинът иска немалка сума за селекция, за да може отборът да е конкурентоспособен на "Лудогорец" и ЦСКА. Освен това ветеранът държи сам да избере новите играчи и да има последната дума при привличането и освобождаването на футболисти. Това не се случваше досега при Делио Роси, който на няколко пъти признаваше, че не той решава кой идва и си тръгва на "Герена". Освен това Муслин има и високи лични финансови условия, което е нормално с оглед реномето и кариерата му. За последно специалистът работи като селекционер на Сърбия и класира отбора за световното в Русия. Малко преди мондиала Муслин влезе в конфликт с ръководството на федерацията и в крайна сметка бе освободен от поста.

Реклама

Другият кандидат за поста Александър Янкович ще излезе много по-евтино на "Левски" и преговорите с него са далеч по-лесни. За съжаление на "сините" фенове Янкович не може да се похвали с почти никакви успехи в треньорската си кариера. За повече от 10 години като наставник той няма нито един спечелен трофей, въпреки че на два пъти води белградския гранд "Цървена звезда". Янкович води без особен успех още националния отбор на Сърбия до 19 години, белгийските "Локерен" и "Стандард" (Лиеж). За последно Сале поема за втори път "Мехелен" в края на миналата година, но е уволнен само два месеца по-късно след едва 10 мача. В тях статистиката е доста притеснителна - 3 победи, едно реми и 6 загуби. Янкович има 212 мача в кариерата си на треньор, като печели 88 срещи, 54 равенства и пада в 70 срещи. Най-много успешни мачове има начело на "Цървена звезда", но не успява да спечели нито титлата, нито купата на страната и е уволнен на два пъти. Назначаване на Янкович в "Левски" е малко вероятно, тъй като Спас Русев не е останал очарован от неговата концепция.

На "Герена" нямат намерение да залагат на български треньор, като желанието на собственика Спас Русев е новият наставник отново да е реномиран чуждестранен специалист. Все пак малки шансове за поста има и Ясен Петров, който преди години също води "Левски". В последно време Петров постигна успехи в китайското първенство, но в момента е без работа.

Засега не е ясно кой ще води "Левски" на старта на първенството срещу "Ботев" в събота. Има голяма вероятност временен наставник да е Георги Тодоров.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама