Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6971300 www.bgdnes.bg

Храчки прецакват ЦСКА

Храчки в лицето на съперник осакатиха ЦСКА за мачовете с австрийския "Адмира Вакер" в следващия кръг на турнира Лига Европа!

"Армейците" отстраниха драматично латвийския "Рига" с дузпи, а след мача настана меле между двата отбора и Николай Бодуров и Кристиян Малинов получиха червени картони. Според домакините виновник за боя е футболист на ЦСКА, който... се е изплюл в лицето на съперник веднага след победната дузпа на Кирил Десподов. От лагера на "червените" отричат това да е причината за боя и от своя страна обвиняват домакините.

Реклама

"Не видях какво се случи веднага след дузпите, но момчетата казаха, че футболист на ЦСКА се е изплюл в лицето на един от играчите ни", каза българинът Веселин Бранимиров, който е помощник-треньор в "Рига". Засега не е ясно кой и дали някой от двамата изгонени след мача е наплюл съперник, а и едва ли Бодуров и Малинов се гордеят с подобна постъпка, за да си признаят.

Така ЦСКА ще излезе сериозно обезкървен в първия мач срещу австрийците от "Адмира" следващия четвъртък на стадион "Васил Левски". От състава отпадат цели четирима основни футболисти - получилият червен картон в редовното време в Рига Тиаго Родригес, наказаните след мелето Бодуров и Малинов, както и бразилецът Рафаел Енрике, който е със счупена ключица.

Според бившия футболист и директор на ЦСКА Георги Илиев-Майкъла простотиите след мача се дължат на родния манталитет.

"Нищо чудно да са наплюли някого след дузпите - коментира Майкъла пред "България Днес". - Това е липса на манталитет. Не можеш да се държиш така, когато играеш в голям клуб като ЦСКА. Не е нормално. Не треньорът, а ръководството трябва да вземе мерки срещу подобни изцепки. Трябва да се говори с футболистите, за да разберат, че това е недопустимо. Най-хубавото е, че се класирахме напред. Щом продължаваме, значи сме играли добре. Късметът идва при по-силния. Новият треньор все още не познава футболистите. Рано е за оценки, трябва му време. Надявам се, че ЦСКА ще играе по-добре от миналия сезон. Но за шампионска титла нямаме никакви шансове. Целта отново ще е Лига Европа."

Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро бе изключително щастлив от отстраняването на "Рига" въпреки неубедителната игра на отбора му. "Много съм щастлив, че преминахме във втория кръг, макар можехме да играем доста по-добре - каза Ел Маестро. - Вярвах до края, че ще приключим в редовното време. Не успяхме, но бяхме сигурни, че ще успеем в крайна сметка. Много хора си мислят, че дузпите са въпрос на късмет, но не е така. По-добрият отбор обикновено печели. Важно е да знаеш, че имаш пет човека, на които можеш да разчиташ. Изключително скъпа победа за нас. Постигнахме я по-трудно от очакваното. Важното е, че продължаваме в следващия кръг. Не искам да коментирам дали щеше да е унизително, ако бяхме отпаднали, все пак не сме загубили 10 поредни мача в първенството. Факт е, че продължаваме напред в Лига Европа. Имате нереална представа за нивото на българския футбол. Очаквах труден мач, все пак "Рига" не е селски отбор. При дузпите използвах един трик, който научих преди 10 години в Шампионската лига. Той е следният: не питаш играчите кой искаш да бие дузпа, а просто определяш изпълнителите сам."

Реклама
Реклама
Реклама