Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7012260 www.bgdnes.bg

Синът на Йоско младоженец в ареста

Иван и хубавата Мария се венчават днес на церемония зад решетките

По-големият син на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, става младоженец! Малък Йоско, задържан като тартор на наркобанда, взима красивата си половинка Мария на церемония днес в ареста на "Г.М. Димитров", научи "България Днес". На младото семейство ще кумуват адвокатката на Иван Тезгюл Лютфиева и приятелят й.

Вчера Иван поиска да излезе от ареста, но спецсъдът го остави да търка нара. Това не попречи на плановете на влюбените да се вземат. Идеята за сватбата е отпреди няколко месеца, но акцията срещу групата в края на юни временно осуетила организацията. Както "България Днес" писа преди месец, щурата идея за венчило зад решетките първоначално не се понравила на хубавата снаха на Йоско. В крайна сметка Иван и Мария решили да си кажат "да", независимо че това ще стане в кауша, и то в отсъствието на двете им момчета и най-близките им роднини.

Реклама

В последния ден преди голямото събитие половината от главните действащи лица опитваха да убедят Темида да пусне младоженеца, а булката се грижеше за децата си, едно от които хванало грип и вдигнало температура. Въпреки несгодите всички документи за сватбата бяха уредени, а до последния момент се чакаше разрешението на прокурора. На бракосъчетанието в следствения арест освен младоженците и кумовете им ще присъства единствено служебно лице по гражданско състояние, което ще венчае младите.

Покрай хубавите емоции дойдоха и лошите новини за Малък Йоско, тъй като магистратите намериха достатъчно улики за нарушения на закона. Срещу него проговорили 12 свидетели, четирима от които - анонимни. Съдът прецени, че няма да се покрие, но може да извърши престъпление. Това е не само заради тежките обвинения за 5 престъпления, сред които изтезания над дилъри и подготовка на убийства на прокурори и полицаи, но и защото става дума за личност с висока степен на обществена опасност. Фактът, че не е осъждан и има деца, не надделява над опасността да извърши престъпление, посочи съдия Елена Попова.

Иван е реабилитиран, а престоят му в ареста е предварително изпълнение на присъда, изтъкна защитничката му. Тя приложи и документи за задържането на по-малкия брат на Иван - Валентин. Малкият син на Йоско, който е непълнолетен, бе подпукан за кражба на яке, но освободен от съда заради забъркана каша от прокуратурата. На два пъти обвинителите отказаха да поддържат искането за задържане на 16-годишното момче в съдебна зала. По думите й обвиненията към наследниците на Костинбродския са тормоз с цел баща им да се върне.

"Това, че двамата са синове на баща си, не значи, че трябва да бъдат репресирани. Ако някой има дрязги с бащата, нека не използва децата му за уреждане на сметки", призова адвокат Лютфиева. По думите й срещу клиента й проговарят едни и същи свидетели, които си имат проблеми с Темида. Срещу показанията си те получават свобода и сваляне на обвиненията. Един от тях е Венцислав Дамянов - Венци Боксьора, който е дежурен свидетел на прокуратурата, коментира защитата.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама