Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7012904 www.bgdnes.bg

Бащата на изнасилената Ирена: Лошо му се пише на Евстатиев в Стрелча!

Вендета за похотливия бивш кмет, след като излезе предсрочно от пандиза

"Само да припари до Стрелча, лошо му се пише." Така близките на изнасилената от бившия кмет Иван Евстатиев Ирена посрещнаха новината за освобождаването му предсрочно от ареста. В сряда стана ясно, че похотливият кмет, позволил си да напие и да се възползва сексуално от 16-годишната тогава ученичка в хотелска стая, излиза по-рано от килията. Новината не е приета добре от местните жители, които излизаха няколко пъти на протест, за да защитят честта на непълнолетното девойче.

Бащата на момичето Георги Белухов е недоволен от решението на съда, което е обжалвано от прокуратурата. Това обаче едва ли ще спре апелативните магистрати да го пуснат, тъй като законово и предвид лошото здраве на палавия Евстатиев той има право да излезе.

Реклама

"Наказанието, което получи, далеч не може да поправи нарушените му в дълбочина морални устои. Самият той се характеризира със силно изразено чувство за безнаказаност, според психиатричните експертизи по делото. Със сигурност това не е достатъчно, но пък няма кой да го спре", коментират защитниците на момичето, което бе подложено на неистов стрес след инцидента. Тя бе разпитвана с часове в съдебна зала в присъствието на насилника си. Момичето е докарано до ступор след 4-часовия разпит, в който й бяха задавани неудобни въпроси в присъствието на майка й и баща й. Родителите поискаха Ирена да не бъде разпитвана в зала, но желанието им не бе удовлетворено. Говореше се дори, че ще има и очна ставка между нея и подсъдимия. До нея обаче не се стигна след изричното предупреждение на психолозите, че това може да влоши здравословното й състояние.

Самият Иван Евстатиев не се призна за виновен до последно. Той твърдеше, че сексът е бил абсолютно доброволен и дори, че девойката е флиртувала с него. Думите му не бяха доказани от показанията на свидетелите въпреки опитите на роднините му да повлияят на процеса, твърдейки, че Ирена пиела редовно водка.

В крайна сметка стана ясно, че девойката е била девствена преди срещата с Иван Евстатиев. Това е потвърдено от лекарите в експертиза по делото. Евстатиев я докарал почти до безсъзнание, карайки я да пие на екс руското питие, използвайки факта, че навремето е помогнал да замине на екскурзия в Москва. След това, въпреки че момичето не е искало да бъде целувано и опипвано, все пак е спал с нея и я откарал почти до дома й, където я заплашил да мълчи.

Две години Ирена посещаваше психолози, а близките й плануваха дори да се местят от града, за да подпомогнат състоянието й. Ирена се страхуваше от среща с Евстатиев и не искаше да го вижда. Освен това не спеше добре и се страхуваше от тъмното - състояние, което се отключва след инцидента.

Адвокатът на Евстатиев Ташкена Колчева е категорична, че той няма да се връща в Стрелча, а ще се прибере при съпругата си в Пазарджик. По думите й клиентът е получил ненужно тежка присъда, която е разклатила здравето му.

Близки до семейството разкриват, че Иван Евстатиев продава и къщата си в Стрелча. Той не желае да стъпва в града, където не желаят да го виждат.

Очаква се Евстатиев да напусне килията следващата седмица.

Университет за жертвата

Да следва в Софийския университет право е най-голямата мечта на ученичката, която започва живота си от начало. Видимо пораснала и разхубавила се, Ирена бе абитуриентка тази година. Тя положи успешно и изпитите си, за да осъществи мечтата си да стане адвокат. Тя сама пусна снимките си с красивата розова рокля, с която е била на бала си. Семейството й се надява случаят да остане в миналото, а Евстатиев да не се вясва в близост до дъщеря им.

Реклама
Реклама
Реклама