Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7013571 www.bgdnes.bg

Конфликт в "Лудогорец"

Сериозен конфликт между треньора на "Лудогорец" Пауло Аутори и футболистите се заражда в съблекалнята, научи "България Днес" от свой достоверен източник в клуба. "Орлите" завършиха само 1:1 при гостуването си на "Зрински" (Мостар) в реванша от третия предварителен кръг за Лига Европа, като в първия мач бяха спечелили с 1:0 и с общ резултат 2:1 продължават в турнира.

Съперник в мача за влизане в групите на Лига Европа на българския тим ще бъде "Торпедо" (Кутаиси). Онази вечер грузинският отбор загуби с 0:2 от албанския "Кукеши", но в първия мач у дома бе спечелил с 5:2.

Реклама

Не само резултатът в гостуването, а повече наивните пропуски и грешки на терена вбесиха бразилския специалист, който още докато футболистите са се преобличали им се е развикал. В следващите дни обстановката в отбора също се очертава тягостна, поне до мача от първенството срещу ЦСКА-София, който е в неделя привечер в Разград. В Първа лига шампионите също не се представят добре и изостават с цели пет точки от "червените", които са лидер с 12 пункта. "Лудогорец" е четвърти, но при евентуален успех статуквото ще се промени.

Аутори избухна още в изказванията си след мача срещу "Зрински".

"Поздравявам играчите за продължаването, но не съм доволен и те го знаят - гневен бе наставникът. - За да се спечели мач с повече голове, трябва да се вкарват голове. Трябва да научим урока, че много арогантно не оценихме победата. Това е урок, който не само футболистите, но и хората извън терена трябва да го научат. Класирахме се, но това не е достатъчно. "Лудогорец" като клуб трябва да се научи да оценява малките победи.

Всички трябва да разберат, че малките победи са най-важни. Поздравления за играчите! Вярвам в тях, но не съм доволен как се представиха на терена. Не можем да позволяваме една победа да ни се изплъзва по този начин. Играхме, създадохме много ситуации, можехме да спечелим с 2-3 гола разлика, а накрая подарихме едно положение на противника.

След мача с Локомотив ги поздравих, но днес нещата не бяха добре. Има много какво да учим."

След това бразилският специалист даде ново интервю, в което допълни възмущението си и от привържениците: "Арогантни сме, но не футболистите. Искаше ми се феновете да ни подкрепят повече дори когато побеждаваме с 1:0. За нещастие това не го усетих, когато победихме у дома."

Капитанът Светослав Дяков призна, че босът на тима има все пак право да бъде недоволен. "Най-важното е, че свършихме работата, класирахме се. Не съм много щастлив, тъй като допуснахме да ни изравнят в последната минута. Имахме ситуации да си решим мача. На същото мнение съм като Аутори. Такъв мач трябва да го затворим, да вкараме втори гол и да чакаме края му. Все пак продължихме напред. Противниците ни са добър отбор, но ако трябва да сме честни, по-класни сме от тях. И двата мача го показахме, заслужено продължаваме напред. Този терен затрудни домакините, защото те се опитваха да играят футбол. Ние, в България, сме свикнали да играем на такива терени, така че не е оправдание", коментира Дяков.

Преди мача с "червените" пред Пауло Аутори се появи сериозен проблем с контузия на вратаря Ренан. Стражът е изпитал болки в адукторите и поради тази причина под рамката на вратата се появи Хорхе Броун. Последният от своя страна направи много глупава грешка при изнасянато на топката в последната минута на мача, след което домакините безпроблемно изравниха. При положение че Ренан има проблем и се наложи лечение или почивка, то Броун ще пази и в дербито срещу ЦСКА-София.

Реклама
Реклама
Реклама