Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7013954 www.bgdnes.bg

120 танцьори на "Пирин Фолк"

XXVI-тото издание на фестивала "Пирин Фолк" освен много красиви песни, ще предложи на любителите на фолклора и богата танцова програма. На сцената на Летния театър в Сандански в рамките на три дни ще се изявят 8 танцови формации.

Хореографиите на конкурсните песни в "Детски Пирин Фолк" на 24 август ще са на Фолклорни танцови школи "Македонци", както и на Детски танцов състав „Звездица“ и Танцов състав към АНПТ "Отец Паисий" към НЧ "Отец Паисий" Сандански. Танцовият съпровод на специалния гост Георги Гоцев е на Танцов ансамбъл „Гайтан“. Иконата на българския фолклор Гуна Иванова и внучките й Ива и Велислава Костадинови ще са заедно с ансамбъл "Майсторите на танца" - Перник.

Реклама

На 25 и 26 август зрителите ще се насладят на оригиналните изпълнения на ансамбъл "Чинари". На тях са поверени хореографиите на всичките 30 конкурсни изпълнения, както и тези на известните гости Румяна Попова и Наум Петрески. Вили Рай ще представи любими песни заедно с ТА "Балканска младост" Етрополе.

Специално за зрителите на място в Летния театър на Сандански и трите фестивални вечери ще има подгряваща програма в лицето на Общински танцов състав „Празник“, ТА „Гайтан“ и Фолклорни танцови школи "Македонци".

Водещи на "Пирин Фолк" 2018 и тази година ще е успешният тандем Даниела Колева и Николай Николов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама