Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7061548 www.bgdnes.bg

Наркоман гръмна полицай Йовчев

Психичноболен простреля в главата полицай след семеен скандал.

Кървавият инцидент се разигра по обед в столичния кв. "Илинден". Униформеният Георги Йовчев се отзовал на сигнал за буйстващ мъж в апартамент на блок 78. Оплакването подава майката на стрелеца Живка, която посреща лично ченгетата. Когато отваря жилището, 21-годишният й син Христо Бръзицов застава до нея и започва да крещи несвързано. След няколко псувни към ченгетата младежът насочва пистолет към главата на майка си и стреля. Оръжието дава засечка и изплашената жената успява да се скрие зад гърбовете на униформените. Вторият опит на психаря е успешен. Вместо майка му куршумът уцелва в главата полицай Йовчев.

Колегата на пострадалия успява да изведе изпадналата в истерия дама на безопасно място и подава сигнал за помощ. На мястото на инцидента веднага са изпратени служители от спецекипа за задържане към СДВР, които залавят стрелеца. Пострадалият полицай е откаран в болница с опасност за живота. Колеги на Йовчев го описват като изключително съвестен служител на реда, който следва единствено буквите на закона. Има и множество похвали по време на 10-годишната си работа в столичното 3-о РПУ.

Реклама

След разпит на роднини на стрелеца се изяснява, че мъжът има психични проблеми заради употреба на наркотици и е лекуван в психиатрия. Това не му е попречило да си купи легално газов пистолет, който впоследствие преправя на боен.

От прокуратурата обявиха, че Христо, който е син на оперния певец Марио Бръзицов, ще бъде настанен за изследвания в психиатричната клиника към Ловешкия затвор.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама