Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7061630 www.bgdnes.bg

Деца спят на земята, но рецитират стихове

Четири умни и възпитани българчета живеят в тежки условия и мизерстват!

Павлинка (3 г.), Александър (4 г.), Борис (5 г.) и Емилия (7 г.) са много усмихнати и рецитират стихотворения, но са принудени да спят на земята. В дома им дълго време няма обзавеждане, храната често не достига, а 29-годишната им майка Боряна е принудена да ги отглежда сама в София.

Кошмарът за малчуганите започва, когато баща им ги изоставя и са прогонени от жилището, в което живеят тогава. Майката е принудена да спи по пейки, докато намери временен дом за отрочетата си. В момента са в квартира под наем, но нямат възможност да си осигурят елементарни условия за живот.

Реклама

"Боряна работи в цветарски магазин и е принудена да взема децата със себе си, за да не ги оставя сами. Най-голямото дете чисти, готви и пере, за да помага на майка си. Децата са изключително умни - рецитират стихотворения и имат буден ум. Знаят, че животът им е труден, но се усмихват", разказа пред "България Днес" Джоана Нуамеруе, която разпространи в социалните мрежи историята на 4-те изстрадали деца.

След нейната публикация хора започват да даряват дрехи и покъщнина, но все още е наложително изпращането на пари и храна. Емилия вече е записана в първи клас и тръгва на училище, което означава допълнителни разходи. Следващите няколко дни нейните братчета и сестриче ще тръгнат на детска градина.

"Надявам се историята им да достигне до Столичната община и да се задействат, осигурявайки им общинско жилище. Те ще си плащат наема, а освен това са чисти и спретнати. Благодарна съм, че много хора се отзоваха, но имаме още с какво да помогнем на тези изстрадали хора.", добави Джоана. Тя е разкрила сметка, на която всеки, които иска да помогне на Павлинка, Александър, Борис и Емилия, може да дари средства:

BG82 PIRB 8003 4606 5237 28

Джоана Нуамеруе

Сметката е на нейно име, като Нуамеруе гарантира, че ще снима и прави отчет на всеки преведен лев, за да е прозрачно всичко.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама