Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7065043 www.bgdnes.bg

Брадър свидетелства срещу Камен Куката

Камен Тонов свързан с неофициалния охранителен бизнес на Балбузанов

Участник от „Биг брадър“ се оказа коз на прокуратурата срещу Камен Балбузанов-Куката. Камен Тонов-Михаловски бе викнат в спецсъда, за да даде показания по дело за рекет, палежи и побои срещу плевенския ъндърграунд герой заради връзките си с неофициалния му охранителен бизнес, научи "България Днес".

Реклама

Куката бе задържан при спецакция през 2017 г. Тогава става ясно, че от година бандата на Балбузанов е въвела мутренски порядки в Плевен и региона. С помощта на бригада бандюги, чрез бой и заплахи принуждавали собственици на магазини и заведения да им предоставят обектите си за охрана. Договорите били сключвани с охранителни фирми, собственост на подставени лица на Куката, обявиха от спецпрокуратурата. Пред "България Днес" шефът на ГДБОП каза, че една от тях е "Хард Секюрити 2001".

По време на арестите дружеството е собственост на плевенчанката Владислава Георгиева, родена през 1992 година. До купуването на "Хард Секюрити 2001" в началото на 2016 г. живеещата в мизерна панелка в краен плевенски квартал Георгиева няма никакъв опит в охранителния бизнес. Малко след като започва да предлага закрила, тя се сдобива и с още една фирма за сигурност "Хард Секюрити 2000". За дружеството спецченгета коментират, че също е част от фирмите за охрана на Камен Куката. Почти моментално следва мощен възход в бизнеса с двете фирми. Те набързо почват да печелят договори за охрана на общински и държавни обекти, разкриват хора от Плевен.

Проверка на "България Днес" показа, че именно "Хард Секюрити 2000" става причина Камен Тонов да бъде извикан като свидетел по делото срещу адаша си Камен Балбузанов-Куката за рекет. Справка в Търговския регистър сочи, че по времето, когато бригадите на Куката тероризират Плевен, брадърът е управител и съдружник на дружеството.

Във фирмата, контролирана от Куката, наред с Тонов акционер е и друг участник в бандата на Балбузанов - плевенският прокурор Димитър Захариев. Според прокуратурата държавният обвинител придружавал Куката, когато той ходел при търговци, за да ги заплашва, че ако не ги охранява неговата фирма, ги чакат неприятности със закона.

Скандалният магистрат държи дялове в "Хард Секюрити 2000" само няколко месеца. Навлизането му в частния бизнес става малко след като е отстранен от работа по изрична молба на Сотир Цацаров на 23 юли 2015 г. заради повдигнатите му обвинения в опит за принуда и държане на два пистолета в багажника на колата си.

Реклама

Впоследствие Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу него, че е принуждавал покойния вече бизнесмен Георги Цветанов да уличи бившия прокурор Светлозар Костов в престъпление, както и да лъжесвидетелства по делото "Октопод", по което основен подсъдим е Алексей Петров. Оказа се, че при срещите си с Цветанов обвинителят използвал преносим заглушител за блокиране на сигнала от мобилните оператори. Още преди делото да започне, заради различни адвокатски хватки скандалният обвинител бе върнат на работа от Висшия съдебен съвет в края на 2016 г.

Участникът в „Биг брадър 4“ Камен Тонов така и не успя да разкаже подробности за охранителния си бизнес в спецсъда, научи "България Днес". Появата му в дома на Темида се превръща в истинско шоу. След продължило няколкочаса заседание по делото Тонов се появява като последен свидетел за деня. Заставайки на банката, разпитът на Тонов започва със стандартните въпроси на съдията: "Познавате ли някой от присъстващите в залата?" и "Имате ли дела и родства с някоя от страните по делото?". Моментално Тонов изстрелва своя отговор:

"Аз съм много известен, бил съм в "Биг брадър“ и всички в залата сигурно ме познават", "скромно" заявява той. В крайна сметка разпитът му продължава едва 3 минути, а показанията му се състоят само от едносрични отговори.

Мистерия с фамилията му

По време на участието си в риалити формата "Биг Брадър 4" през 2008 г. Камен се представя с фамилията Тонов. Към днешна дата той е с ново име - Михаловски. Запознати твърдят, че Камен вероятно взима фамилията от някой от пастроците си. Майка му Уршула-Ивона е с германско гражданство и няколко брака зад гърба си.

Хората, които помнят участието на Камен в "Биг брадър", го свързват с поредица изцепки. Той остава в историята на риалити формата като един от най-неуспешните свалячи в шоуто. Още щом прекрачва прага на къщата, заявява, че ще е първият, който ще прави секс там. Има мерак към почти всички съквартиранти от нежния пол, но остава с пръст в уста.

"Харесвам всички жени от 14 до 44 години. Аз имам голямо, супер голямо самочувствие, което са ми създали всички тези жени. Освен че съм красив, и съм много културен", шокира още в самото начало Камен в своята визитка. 22-годишният младеж разкрива, че е запален по колите и има участие в 15 катастрофи.

Реклама
Реклама
Реклама