Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7065046 www.bgdnes.bg

Фолклегенда стана учител

Фолклегендата Руси Русев стана учител!

Изпълнителят на вселенския хит "На бургаската гара" преподава на деца в училище "Христо Ботев" в бургаския кв. Долно Езерово.

"Започнах втора учебна година като вокален педагог. Музикалната ми кариера продължава - имам участия и концерти, опитват се да правя нови песни, но и искам да уча деца. Да оставя нещо след себе си на следващите поколения", разказа пред "България Днес" 62-годишният Русев.

Реклама

Покрай ангажиментите си в училището той обучава деца и в читалището в бургаския квартал, като е дал творчески насоки на няколко големи таланти. "Подготвях Иван Стоянов, който през 2015 г. представи България на детското издание на "Евровизия". Имам и други деца с големи успехи на международни конкурси", разкри Русев.

За откриването на новата учебна година певецът хванал микрофона и изпълнил "Ако си дал" на Емил Димитров. Деца, родители, преподаватели и присъстващият на събитието кмет на Бургас Димитър Николов бурно аплодирали професионалното представяне на песента.

"Изпълнението ми беше послание към учениците - да бъдат по-добри един към друг и да ценят важните неща в живота. Познавах се с Емил Димитров и имах честта да пея на една сцена с него. Винаги съм се впечатлявал от него и за мен той остава най-великият български изпълнител. Прекланям се пред таланта му и творчеството, което остави за поколенията след себе си", добави Русев, който създаде най-големите си хитове през 90-те години на миналия век. В онези време певецът беше сред най-ярките представители на родния попфолк и създаде запомнящи се парчета като "Курназ момче", "Европа", "Само тези три неща" и други.

Въпреки успешната си кариера Русев продължава да живее в бащината си къща в кв. Долно Езерово и стои далеч от звездоманията на някои от колегите си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама