Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7065163 www.bgdnes.bg

Фирмино стана Джак Спароу

Англия лудее по радостта на "едноокия" Роберто Фирмино. Бразилецът вкара победен гол за "Ливърпул" в добавеното време срещу ПСЖ и отпразнува попадението по култов начин, закривайки едното си око с ръка. Три дни по-рано Ян Вертонген от "Челси" брутално бръкна с пръст в окото му и Боби до последно бе под въпрос за мача с французите. Бразилецът влезе в последните минути и макар и недовиждащ, вкара безценния гол, за да подлуди феновете на "Ливърпул". "Това е най-великото празнуване на гол", обединиха се запалянковците на "червените" и не пропуснаха да направят забавни колажи с невиждащия Боби. На един от тях той е изобразен като пирата Джак Спароу от хитовата поредица Карибски пирати.

Жестът на Фирмино се хареса и на мениджъра Юрген Клоп, който също закри око по време на интервюто си след мача. Крилото Садио Мане бе може би най-щастливият след гола на Боби. "Мисля, че Боби не се нуждае от окото си, за да играе, така че му го казах - каза с усмивка сенегалецът. - Изпратих му съобщение в понеделник: ДХей, Боби, хайде, нуждаем се от тебУ. Виждали сте головете му, които вкарва, без да гледа, така че мисля, че няма нужда от окото си, за да играе. Написах му: "Не се нуждаеш от окото си"."

Проблемът на Фирмино със зрението все още не е напълня отшумял. На тренировката след мача с ПСЖ бразилецът се появи с предпазни очила, което предизвика още майтапи от съотборници и фенове. Ухилен до уши, Фирмино позира с новата си визия заедно със съотборници.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама