Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7067686 www.bgdnes.bg

Чалгарка копира Слави и Криско

Второ възраждане на "Тошка" на Щилян за няколко месеца 

Фолкаджийката Ваня, по-известна като жената до диджей Дамян, също копира песен на ретро колегата си Щилян.

Това алармираха пред "България Днес" чалга почитатели. Музикални детайли от последното парче на Ваня - "Богиня", поразително приличат на старата ромска чалга "Тошка", която вдигаше ръце и настроение преди повече от 20 години.

Реклама

Меломаните мигновено разпознаха ретро ритмите и възнегодуваха срещу поредното съживяване на старата песен.

Припомняме, че песента на дуета Слави Трифонов и Криско "Гледай как се прави" също е кавър на легендарната творба.

"Тошка" е мое авторско парче и беше тотален хит през 90-те, който хората помнят и до днес. След като излезе дуетът на Слави и Криско, честно казано, се зарадвах, че моята музика отново е актуална", заяви преди време пред "България Днес" Щилян. И добави: "Очаквах Трифонов да ми звънне поне от уважение, защото се и познаваме. Ясно е, че един лев не съм видял от това, че са заимствали от моята песен. Но можеше Слави да ме покани поне в шоуто си, да ми направи малко реклама и на мен".

Ретро певецът леко е бесен, че Криско печели пари от парчето му, като го изпълнява на участия.

При представянето на песента Ваня изрично обяви, че музиката е на Щилян, за да може да се предпази от бъдещи недоразумения. "Това е абсолютно творческо безсилие. От една страна, правиш кавър на песен, която е на повече от 20 години, а от друга - някой е направил кавър преди няколко месеца и ти вършиш същото. Няма никакъв смисъл", коментират разочаровани чалга меломани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама