Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7071847 www.bgdnes.bg

Пръч убиец стана на кюфтета

В кюфтета и пастърма се превърна злият пръч Боби.

Страховитата карма се стовари върху него, след като преди няколко месеца агресивното животно първо нападна възрастна жена, а след това и стопанина си. Още тогава собственикът му Емил Христов се закани, че ще заколи Боби.

Най-популярният пръч в пернишкото село Блатешница вече е търсено мезе, похвалиха се пред "България Днес" местни жители, които нямат търпение да похапнат от козела. След като Христов решил да го заколи, направил кюфтета от 100-килограмовото животно и почерпил най-близките си приятели. Затворил и 45 буркана с месо, които някой ден да използва за готвене или да метне набързо във фурната.

Реклама

Кулинарният връх е пастърмата от пръча (виж рецептата в карето), която през зимните месеци ще бъде отлично мезе за домашно червено вино.

Както "България Днес" ви разказа преди около 4 месеца, агресията на Боби застраши живота на двама души.

"Изведох животните на паша. Говорих по телефона, когато зад мен чух приближаващ звънец. Не му обърнах внимание и изведнъж усетих силен удар в гърба. Паднах на земята. Тръгнах да се изправям, взех едно дърво и тогава козелът ме изрита в рамото", разказа 35-годишният Христов. Мъжът се спасява, но вече няма никакво доверие на животното си.

Случката е предшествана от друг агресивен момент - пръчът напада 75-годишната баба Ката, докато копае в градината си. "Козелът се беше изправил на два крака и беше готов да нападне. Успях да стигна до бабата малко преди да я блъсне. Ударих го с тоягата и оттогава той ми има зъб, много помни. По-отмъстително животно едва ли има", добави Христов.

Още тогава стопанинът се закани да направи пастърма от Боби и мъжки удържа на думата си.

Осолява се 24 часа

Тайната си рецепта за хубава пастърма от пръч разкри Емил Христов.

Той разясни, че месото задължително се осолява 24 часа. След това трябва да кисне във вода около 6 часа. Слагат му си пипер и други ароматни подправки и се слага на проветливо място да се суши.

Реклама
Реклама
Реклама