Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10006131 www.bgdnes.bg

Българка в битка за голфърка №1 в света

19-годишната ни европейската шампионка Магдалена тренира в Илинойс по пътя към върха

Магдалена Борисова влиза в битката за голфърка №1 в света. Талантливата ни спортистка от няколко дни е студентка в Университета на Илинойс, САЩ, и вече тренира в колежанския тим по голф.

Реклама

"Вярвам, че имам силите и качествата един ден наистина да бъда номер едно в голфа. В Щатите ще имам шанс да работя усилено върху тази своя мечта и след време да я постигна", сподели пред "България Днес" 19-годишната спортистка.

Миналото лято, по време на извънредната обстановка, заедно с трите й съотборнички в националния ни тим по голф за жени постигат феноменален за малката ни страна успех - стават европейски шампионки на международен турнир в Правец. В решителния двубой нашите момичета побеждават полякините и грабват титлата.

Година по-късно Маги вече е завършила средното си образование и поема по пътя към САЩ. Избрана е в няколко престижни университети зад океана и избира този в Илинойс, където ще изучава мениджмънт. Един от основните фактори, който накланя везните в полза на 13-милионния щат със столица Спрингфилд, е силният колежански тим по голф.

"Тепърва започваме със състезанията на колежанско и национално ниво. Дори ще живеем заедно с моите съотборнички. Надявам се с усилена работа и дисциплина след европейската титла да завоювам и световния връх", споделя Магдалена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама