Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10010204 www.bgdnes.bg

Катя е най-секси депутатката

Парламентът почна с бойкот 

Пиарката на "Има такъв народ" събра очите с изваяно тяло и красив тоалет

Първият парламентарен ден на новото 46-о Народно събрани се оказа горещ.

Наред с острите изказвания на лидерите от трибуната и легендарното второ откриване на парламентарно заседание от най-възрастната депутатка - 79-годишната Мика Зайкова, русокосата Катерина Ряхова блестеше сред всички останали с чар и красота. Пиарката на партията на Слави Трифонов, избрана за депутат от Ловеч, прикова погледите с розов тоалет и обувки на висок ток, а съчетанието на руса коса и сини очи приковаваше вниманието върху нея.

Не само красота имаше вчера в парламента, но сякаш и повече мъдрост и спокойствие. Заседанието премина без спорове в залата и с повторение на повечето от известните вече политически позиции.

Реклама

Успешно преминат бе първият тест за взаимодействие на т.нар. партии на протеста. Те избраха почти единодушно отново Ива Митева от "Има такъв народ" за председател на парламента. Единствен против избора гласува Георги Кадиев от БСП заради липсата на разговори между двете партии. За заместници на Митева бяха излъчени и избрани Виктория Василева ("Има такъв народ"), Росица Кирова (ГЕРБ), Кристиан Вигенин (БСП), Атанас Атанасов ("Демократична България"), Муккадес Налбант (ДПС) и Татяна Дончева ("Изправи се.БГ! Ние идваме!").

ИТН в лицето на Тошко Йорданов направи заявката, че е възможно до две седмици да се състави редовно правителство. Председателят на парламентарната група на Слави Трифонов даде се разбере, че предстоят разговори с "Демократична България" и "Изправи се.БГ! Ние идваме!", като подчерта, че не вижда разногласия по основните приоритети, но и демонстрира готовност да се върви към нови избори, ако не се постигне съгласие. От ГЕРБ се обявиха за опозиция, но и призоваха за диалог, като не повториха заявката на Бойко Борисов, че ще гласуват против кабинет на "партиите на протеста". Обявената от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ теза бе, че партията ще наблюдава отстрани процеса по сформиране на правителство, а БСП би се ангажирала да състави кабинет, ако след неуспех на "Има такъв народ" и отказ на ГЕРБ третият управленски мандат стигне до нея.

По думите на Мая Манолова от коалицията "Изправи се.БГ! Ние идваме!" имат готовност за връщане "обратно на улицата" за протести, ако заявените ангажименти за промяна в държавата не бъдат спазени. А според лидера на "Демократична България" Христо Иванов е нужен задължителен диалог за намиране решение на проблемите.

Извън заявките за диалог две от партиите - ИТН и ГЕРБ, започнаха с бойкот първия ден на новия парламент. Те отказаха "семейната снимка", която по многогодишна традиция всички депутати си правят в началото на събранието.

Дончева с чанта за 4 бона

Чанта за около 4 бона на известна френска марка разходи в кулоарите на парламента Татяна Дончева.

Зам.-председателката на събранието съчета луксозния аксесоар със светлосиня тюлена рокля и обувки-балеринки, които придадоха по-различна визия на Дончева от обичайното.

Реклама
Реклама
Реклама