Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10015652 www.bgdnes.bg

160 млн. паунда за Кейн

Звездата на "Тотнъм" Хари Кейн е на път да счупи рекорда за най-скъп трансфер във Висшата лига. "Манчестър Сити" извади умопомрачителната оферта от 160 млн. паунда за нападателя.

Досегашният рекорд се държи от Пол Погба. Той се завърна в "Манчестър Юнайтед" от "Ювентус" срещу 89 млн. паунда.

Реклама

Според "Сън" шефът на "шпорите" Даниел Леви най-накрая е дал зелена светлина за продажбата на най-добрия футболист в тима. Той вече отказа една оферта от "гражданите" за Кейн. Босът на "Тотнъм" отхвърли предложение на стойност 100 млн. паунда за капитана си. След сериозно завишената сума от страна на "Сити" Леви се нави да се раздели с нападателя.

Очаква се Кейн да подпише петгодишен договор с шампионите. Ръководството на "гражданите" му е предложило седмична заплата от 400 000 паунда. Това ще направи голмайстора най-скъпо платения футболист във Висшата лига.

Кейн е възпитаник на "Тотнъм". За първия отбор на лондонския тим дебютира през 2011 г. Контрактът му с клуба е до 30 юни 2024 г. През сезон 2020/2021 нападателят взе участие в 35 мача от Висшата лига. В тях реализира 23 попадения и се отчете с 14 асистенции, което му осигури приза за голмайстор на сезона.

"Тотнъм" ще вложи получените за Кейн средства в закупуването на нови играчи. "Шпорите" ще се опитат да привлекат нападателя на "Фиорентина" Душан Влахович. Според италианските медии лондончани са стартирали предварителни преговори за сръбския национал.

Влахович направи силен сезон с екипа на "Фиорентина" и влезе в полезрението на редица европейски отбори.

Реклама
Реклама
Реклама