Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10021037 www.bgdnes.bg

БГ изпълнител 2021 - Тото: Пандемията показа кой е комерсиален и кой не е!

Горя във всичко, с което се занимавам, щастливец съм

Кой е той

Йонислав Венциславов Йотов, познат с артистичния си псевдоним Тото, е български певец, продуцент, актьор и съосновател на групата "СкандаУ". Участва в предаванията "ВИП брадър", където става победител, също и в "Като две капки вода" и "Забраненото шоу на Рачков" и др. Бил е част от юношеските отбори на "Ботев" (Враца), "Славия" (София) и "Левски "(София). Тото и Лъчо успяват да направят "СкандаУ" една от най-успешните групи у нас и са хит сред младото поколение. На годишните награди на БГ Радио преди седмица групата спечели в категория "Вокална група на годината", а самият Тото стана БГ изпълнител на 2021 г. Високо оценен бе и един от дуетите му със Слави Трифонов. Освен певец Тото е и продуцент на свои и чужди проекти в сайтовете за видеосподеляне. С половинката му Кристин имат син Доминик.

- Повече работа или повече удоволствие и почивка са плановете за летните месеци?

Реклама

- Вече е повече удоволствие. Преди беше кеф и работа, две-три години след това го усещаш като рутина. След това ти правят една добра почивка заради коронавируса и когато се завърнеш, е повече удоволствие. В този период съм сега - на удоволствието от работата. Ние пътуваме седем души и сме като на зелено училище, когато тръгнем.

- Как повлия пандемията на работата ви?

- Не ми повлия толкова на работата. Два месеца преди да започне пандемията, с Лъчо си говорихме, че имаме нужда от по-дълга почивка. Такава бяхме правили преди години за пет месеца. Преди първото затваряне бяхме решили една година да не ходим по участия. Използвахме даденото ни време да започнем да изпълняваме планове отпреди години. Така стана, че отново времето започна да не ни стига. Новите проекти вече имат 100 хил. последователи в Ютуб. Почивка няма.

- Бяхте големият победител на наградите на БГ Радио. Какво означава това признание за вас?

- Не гледам точно по този начин на наградите. Една от тях е съвместен проект със Слави Трифонов и аз нямам принос за нея, тя беше за видеоклип, аз само излязох да я взема. Следващата, за комбинация, също е идея на Слави, в която аз съм поканен. Голяма награда за мен е това, че спечелих и трите възможни комбинации.

- Някои ваши колеги твърдят, че подобни признания са без значение,

- Ако вземеш наградата, значи се оценява работата ти. За мен наградите са важни. Хората, които твърдят обратното, са тези, които ги губят. Аз самият съм казвал, че тези признания нямат значение и знам защо съм го твърдял - защото съм ги изгубил. Ако не искаш да си първи в това, което правиш, защо го правиш?

Реклама

- Много работа и компромиси ли стоят зад успехите ви в трудна година като изминалата?

- Не много работа, а повече работа от на другите. Беше такава година, че всички направиха по една песен, аз направих три. Хората се отдръпнаха, което за мене беше странно. Това, че сме в пандемия, не значи, че трябва да спрем да правим музика. Казват за нас, че сме комерсиални, че го правим само за пари. Доказахме, че не е така и че правим музика, защото искаме да правим. Видя се кой го прави само за печалба. Победил съм другите, защото имам повече страст.

- С всичко ли се захващате със страст и жажда за успех?

- Имам щастието да правя много малко неща в живота, и то неща, които правя със страст. Горя във всичко, с което се занимавам. Правя си музиката, предаването, гледам си детето и жената. Аз съм най-щастливият човек на земята!

- Медиите постоянно пишат, че "СкандаУ" се разпада, защото с Лъчо правите самостоятелни песни. Стоял ли е някога въпросът за раздяла?

- Никога не е имало идея за раздяла. Ние не сме събрани с кастинг, с адвокати. Преди да станем "СкандаУ", ние сме били самостоятелни изпълнители. Нас ни е събрало приятелство. Аз съм бил и съм негов най-голям фен, а той е мой. Хората не трябва да търсят под вола теле.

- Много ваши колеги твърдят, че всичко вече е попфолк и само той е печеливш. Така ли е?

- Няма такова нещо, това са глупости. Мнение на хора, които нямат никаква представа от музика. Не е вярно, че ако искаш да правиш пари, трябва да пееш чалга. Поп музиката изкарва повече от попфолка. Просто трябва да се бачка.

- Усещате ли завист сред колегите? Особено след наградите?

- Ние с Лъчо сме много изолирани от тези музикални среди. Не ходим по светски партита, премиери на песни. Разбрахме отдавна за това г*золизане, което се случва там. Не познаваме и много от колегите. Бих казал, че има двуличие, когато им се дава тази възможност. Българският музикант много прилича на кариерата си. Готов е да си смени мнението, за да бъде одобрен. Така е и с вида музика, която прави - ще я смени, за да се нагоди по публиката. И затова хората твърдят, че стиловете у нас вече се размиват.

- Как се случи така, че да работите със Слави? Подкрепяте ли неговия политическия проект?

- Песента ни "Заедно", за която взехме награда сега, е по покана на Слави и екипа. Другата, "Изкушение", съм я правил аз. За тази песен ще се чуем догодина, след като спечеля много награди с нея. Ходих да гласувам, за когото жена ми е казала. Нямам идея какво се случва в политическия живот на страната.

- Как ви промени семейният живот и появата на детето?

- Детето се роди малко преди пандемията и имах възможност да следя в началото неговото израстване. Има моменти, в които се чувствам променен. Научих се да разбирам повече децата и техния свят, опознах ги. Децата са рокендрол - те са извън нормите на обществото. Това е толкова прекрасно! Семейният живот е най-хубавото нещо, което ми се е случвало.

Реклама
Реклама
Реклама