Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10023450 www.bgdnes.bg

Война за трансфери реже главата на Любо

Война за трансферите на "Българска армия" е една от основните причини за уволнението на Любослав Пенев от ЦСКА, разкрива пред "България Днес" източник, запознат със ситуацията в клуба. Това е и основна версия за поголовната сеч в Борисовата градина, след която е обезглавено почти цялото ръководство. Тръгват си изпълнителният директор Пламен Марков и главният мениджър Стойчо Стоилов. Новината е оповестена на официалния сайт.

"Взето е решение да бъде подменено цялото ръководно тяло - пише в съобщението. - Със своите длъжности се разделят изпълнителният директор, главният мениджър, пресаташето, старши треньорът и неговият екип. Длъжностите "Спортен директор", "Технически директор" и "Главен мениджър" се закриват, а дейността им ще се аутсорсва на голяма немска компания. Мистър Алън Пардю става съветник на акционерите по футболни въпроси."

Реклама

В основата на големите скандали в клуба е конфликт между Любослав Пенев и Стойчо Стоилов, твърди източникът на "България Днес". Според него Стоилов е имал последната дума по отношение на всички входящи и изходящи трансфери, което Пенев е считал за неприемливо. Напрежението ескалира до такава степен, че собственикът Гриша Ганчев решава да вземе радикални мерки и да промени изцяло начина на работа в клуба.

Старши треньор става Стойчо Младенов, който идва заедно със своя щаб. Изпълнителен директор става Филип Филипов. Голямата легенда на ЦСКА Христо Стоичков приветства новия наставник с емоционални думи от Маями, където работи за голяма телевизионна компания. Добре дошъл у дома, Стойчо - пише в приветствието си Стоичков. - Ти обичаш ЦСКА и ЦСКА те обича! Желая ти много успехи с твоя екип, вие го можете! Винаги ще имаш моята подкрепа!"

В посланието на Камата няма нито дума за досегашния треньор на тима Любо Пенев, с когото развалиха отношенията си, след като Ел Голеадор не отиде на бенефиса на Ицо през 2016 година.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама