Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10024076 www.bgdnes.bg

Пострадалият след падане в басейн Даниел Маринов: Просто искам да пиша и ходя!

Въпреки прогнозите на лекарите борбеното момче успя да се раздвижи

Борбеният Даниел Маринов от Враца успя!

Момчето, което е голяма надежда в плуването, става инвалид след инцидент в басейн и лекарите му предричат, че няма да може да движи крайниците си. Но Даниел не се предава и след сериозна битка вече успява да мърда ръката си и дори да пише.

"Мечтая за обикновените неща - да мога да пиша отново, да съм по-самостоятелен, да се грижа за себе си, да работя, да мога да изляза сам, без да ангажирам другите, да мога да ходя, да отида до магазина, когато ми се прияде нещо сладичко, или когато ме заболи глава, да мога да отида до аптеката, да мога да усетя краката си...", заяви емоционално момчето, чийто живот се променя преди няколко години.

Реклама

Дани обожава плуването, има много потенциал в него и това е една от причините лятото между 11 и 12 клас да започне работа като спасител в аквапарк. "Съдбата има странно чувство за хумор и ирония. От отговорната ми роля на спасител само за няколко секунди се превърнах в човека, който имаше нужда да бъде спасен. Спуснах се по една от пързалките и при приземяването паднах така, че ударих главата си в дъното на басейна. Счупих 7-и шиен прешлен, което доведе до пълно обездвижване от врата надолу. Целият ми живот се преобърна - планове за университет, работа, всичко беше заличено от две думи - "обездвижен си", връща лентата назад младежът от Враца.

Първоначално лекарите казват, че няма шанс изгубените двигателни функции да се върнат. Но от няколко дни Дани отново пише благодарение на рехабилитацията в Нови Сад и според прогнозата отново ще е на крака. И мечтае за деца и пълноценен живот. Но за целта има нужда от финансова подкрепа. Всеки, който иска да му помогне, може да го направи чрез банковата му сметка:

Титуляр: Даниел Маринов

IBAN: BG19FINV91501316841132

Банка: Първа Инвестиционна банка

BIC: FINVBGSF

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама