Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10033070 www.bgdnes.bg

Почина певецът на "За милиони няма закони"

Ивалин Иванов беше част от дует "Симпатяги", които създадоха вечния хит 

Почина изпълнителят на емблематичната песен "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка".

Покойният Ивалин Иванов беше част от дует "Симпатяги", в който пееше заедно с талантливия Пламен Капинчев.

Реклама

"Отиде си колегата ми и приятел Ивалин Иванов. Сбогом, Иво! С теб създадохме незабравими песни, които ще звучат дълго след нас... Почивай в мир, братле", заяви емоционално Капинчев, като не уточни причината за кончината на близкия си човек.

През последните години двамата бяха далеч от прожекторите на славата. Но не така беше в края на миналия век. Най-известната песен на дуета "За милиони няма закони" излиза през 1997 г. и се превръща в тотален хит. Парчето гърми по кръчми и тържища, а Ивалин и Пламен са сред най-търсените имена за участия. В онези времена създават и другия си вселенски хит - "Друсан кебап". През 1999 г. дуетът се разделя и се завръща отново през 2002 г. когато издават последния си албум "КТви закони, кТви балони".

"Когато изпяхме песента, бях на 33 г., а Иво е с 8 години по-млад от мен. Аз пишех музиката и текстове на повечето песни, а той и едно друго момче пееха парчетата. След като ги заведох в "Пайнер" в Димитровград, другото момче не го одобриха като глас. Митко Пайнера каза: "Вие ще бъдете двамата." Но пък точно това момче беше написало текста на песента. Та той разказа как с неговия брат във великотърновското село Мерданя откраднали една пуйка, но ги хванали. Голямо обикаляне паднало по съдилищата и им дали присъда от 6 месеца условно. И всичко това за една пуйка. Песента е написана през 1996 г., точно по време на мутрите и на големите далавери. Но фразата "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка" е актуална от много преди това - дори съм я чувал стари хора да я използват. В един момент станахме много известни и хората ни разпознаваха", разказа преди време пред "България Днес" Капинчев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама