Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10035521 www.bgdnes.bg

Антоанета Костадинова след 4-ото място в Токио: Моята цел е изпълнена!

"Имах цел на тези олимпийски игри и я постигнах." Това заяви първата ни медалистка от Токио, стрелкинята Антоанета Костадинова. Тя спечели бронз на 10 метра пистолет с 239,4 точки. Но остана четвърта във финала на 25 метра спортен пистолет.

"Искаше ми се да вляза във финала на 25 метра и влязох - коментира Костадинова. - Това не е моят финал. Особено с тези правила. Трябва да имаш късмет и шанс. Щастлива съм, че съм 4-а, тъй като след първата слаба серия се събрах. Само две петички не бяха добри от целия финал. Не съм искала да има надежди към мен. Когато имаш ден, се получава. Иначе излишното напрежение пречи, трябва да сме концентрирани и спокойни. Проблемът на първата серия беше, че при пробната стрелба не успях да намеря точното място. В Рио бях 8-а, тук 4-а. На следващата олимпиада не се знае какво ще е."
Българката бе много близо до спечелване на второ олимпийско отличие, но трябваше да се примири с това, че не намери място на почетната стълбичка със спечелените общо 28 точки. Костадинова започна колебливо и не успя да свали нито една от петте мишени в първата серия от пет опита. После навакса с по четири точни изстрела в следващите три серии и делеше третото място на старта на директните елиминации с 12 точки. Три пропуска в седмата серия и 23 точки доведоха до престрелка, но Костадинова продължи напред. В следващата серия Костадинова и китайката Сяо Цзяжуйсюан свалиха по пет мишени и в решителна престрелка трябваше да определят третото място. В нея българката направи 3 пропуска срещу един на азиатката и остана четвърта. Престрелка реши и титлата, след като Миндун Ким (Република Корея) и Виталина Бацарашкина (Русия) завършиха с олимпийски рекорд от по 38 точки. Шампионка стана Бацарашкина с 4 свалени мишени срещу само 1 на азиатката.


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама