Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10040345 www.bgdnes.bg

Стойка Кръстева минимум с бронз в Токио!

България с втори олимпийски медал!

Стойка Кръстева осигури втори медал за България от олимпийските игри в токио! Българката победи Юан Чан (Китай) в четвъртфинален мач в категария до 51 кг. от олимпийския турнир по бокс в "Кокугикан Арена". С класирането на полуфинал Стойка си гарантира минимум бронзов медал, но продължава битката за златото!

Кръстева спечели боя си с китайката Чан с 4:1 съдийски гласа, макар да беше напълно безапелационна и в трите рунда.

Реклама

В полуфинала Кръстева ще боксира срещу представителката на домакините от Япония Цукими Намики. 

В другия полуфинал по пътя към олимпийското злато в категорията една срещу друга се изправят Ютамас Житпонг (Тайланд) и Бусе Нас Чакъроглу (Турция).

Другите двама представители на България в боксовия турнир на олимпийските игри - Даниел Асенов и Станимира Петрова, не успяха да стигнат до боксиране за медали.

Треньорът: Изковахме отличието в България

Треньорът на Стойка Кръстева - Борислав Георгиев, разкри, че медалът е изкован още в България.
"Доволен съм да работя с подобен спортист - коментира наставникът пред БНТ. - Стойка играе все по-добре с всеки изминал мач. Има арсенал от доста умения и техники. Отпусна се в третия рунд. Знаеше, че води в резултата. Направи по-сложни комбинации и защити."
В подготовката на Стойка Кръстева участва и легендарният треньор Ангел Ангелов - Бате Геле. Специалистът изведе българския бокс до най-големия успех през 1996-а. На олимпиадата в Атланта Даниел Петров спечели злато. Тончо Тончев и Серафим Тодоров завоюваха сребро, а на полуфинала Сарафа нанесе последната загуба в кариерата на невероятния американец Флойд Мейуедър.
"Стойка има сили и за златен медал", коментира след срещата президентът на федерацията Красимир Инински.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама