Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10175409 www.bgdnes.bg

Мъри въвежда Кодекс на честта

Кодекс на честта въвежда новият треньор на "Левски" Станимир Стоилов като част от своя план за възраждане на клуба. Всеки, който носи синята фланелка, е длъжен да ги спазва, като всяко нарушение води до санкции. Край на чатенето по телефона в съблекалнята! Това е едно от първите и най-категорични изисквания на Мъри, разкрива източник на "България Днес", отлично запознат със ситуацията на стадион "Георги Аспарухов". Забранени са симулациите на терена. Това противоречи на цялостната футболна философия и традициите на клуба, заявил Стоилов пред играчите. Спорове със съдията и допускане на излишни наказателни картони ще водят до глоби за провинилите се футболисти. Задължително е уважението към съперника в рамките на правилата за честна и достойна игра.

Мъри дебютира срещу "Локомотив" (Пловдив) при втория си период на "Герена" и отборът му игра силно при равенството 2:2 на "Лаута".
"Основните проблеми при нас са с кондицията и физическата форма - призна Стоилов след срещата. - Докато имахме сили, стояхме свежи, имахме възможности да завършим по-добре някои атаки. Трябва да работим още. Имаме проблеми и с увереността. Като за пръв мач съм доволен от тактическата дисциплина. Наложи се да правим смени, които разбъркват игровия почерк. Единственият начин да работим е през мачовете, но важното е, че футболистите се стараеха. За фаза атака трудно може да говорим още, там разчитаме на индивидуалната класа. В българския футбол има много симулации и викания по терена, които създават проблеми и на реферите. Футболистите на "Левски" трябва да са джентълмени. Футболът е игра за джентълмени и футболистите трябва да играят по-стегнато и без симулации. Най-важно е да стабилизираме отбора и да върнем добрия облик. А след това и клубът ще тръгне напред."



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама