Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10200780 www.bgdnes.bg

Венци Стефанов: Ние правим футболисти, други водят канибали

Видя се, че само в младите българчета е бъдещето, казва президентът на "Славия"

"Докато ние правим футболисти, други водят у нас канибали." Така в негов груб, нетолерантен и расистки стил изригна президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов въпреки победата на отбора му срещу шампиона "Лудогорец" с 1:0 (гол на Тони Тасев) в мач от първенството.

Реклама

Двубоят изстреля "белите" в челото, но не това радва доайена сред футболните ръководители у нас. "Класирането е временно, сезонът е още в началото, няма какво да си правим сметки отсега - коментира Стефанов пред "България Днес" - Не е важно и дали футболистите са си повярвали след тази победа, че могат да се борят за челните позиции. Показахме, което е наистина важното, че може с български момчета да се развиваме, да развиваме тях. Ето в това трябва да повярват всички в българския футбол. Видяхте, че ние излязохме срещу "Лудогорец" с момчета на по 15, 16, 17 години, а те имаха в стартовия си състав и през целия мач само един българин."

Според "белия" бос е радващо, че и в националния отбор вече се обръща внимание на по-млади играчи, което е единственият път за развитието му и за добрите резултати.

"Радвам се, че момчето от Пловдив (националният селекционер Ясен Петров - бел. ред.) повярва на младите български футболисти, вместо да залага само на имена, които от години знаем какво правят и досега нищо не постигнаха. Това е моето кредо, да се налагат младите български играчи, защото това е единственият път за развитието на футбола ни", убеден е президентът на "Славия".

Гневът му в неделния мач предизвика и изгонването на 15-годишния Мартин Георгиев в 56-ата минута. Тогава младежът извърши груб фаул срещу Текпетей, реферът Ивайло Стоянов първо му показа жълт картон, а след преглед със системата ВАР вдигна и червен. "Нарушение имаше, но за директен червен картон не беше, какъв е тоя ВАР - беснее Стефанов. - В същото време онзи, черният, скача да бие това младо момче, хвърля се да го изяде направо. Реферът гледа някакъв екран и се прави, че не забелязва. Вижте, ние се опитваме да правим футболисти, а някои водят тук канибали.

Може сега пак да ме обвинят в расизъм, но аз данък обществено мнение не плащам. Нямам нищо против чернокожите хора, имам против това да се купуват от не знам си къде, не знам си какви футболисти и да се задушават българските таланти."

Реклама
Реклама
Реклама