Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10207858 www.bgdnes.bg

Решават за Пранди преди Коледа

Селекционерът трябва да даде доклад до ноември

Съдбата на постовете на националните селекционери за мъже и жени по волейбол ще се реши в самия край на годината, като преди това се очаква и доклад от Силвано Пранди. Това призна президентът на федерацията по този спорт Любо Ганев. Самият той обяви, че за решението се очаква да завърши и мъжкото европейско първенство, което спечели тимът на Италия миналата неделя.

Силвано Пранди, който водеше мъжкия ни състав, е много вероятно да не получи продължение на договора. "Очакваме доклад от Пранди, но не бързаме - коментира Ганев. - Срок няма, но трябва да го представи до ноември. След това ще го изпратим на треньорския съвет, ще го обсъдим и тогава ще се събере Управителният съвет. Ще започнат и разговори с някои имена, които сега не искам да коментирам."

Реклама

Които и да са имената на селекционерите, поставените цели няма да се променят, категоричен е Ганев, когото навремето феновете в Италия наричаха Лупо.

"Има момчета и момичета в младежките отбори, които заслужават място вече при мъжете и жените съответно. Но първо трябва да покажат, че са мотивирани да играят за родината, за отбора, за феновете и тогава за себе си.

Добрата новина е, че вече се класирахме за световните първенства и при мъжете, и при жените. Там форматът ще бъде с финална осмица, която е поставената цел", казва още Любо Ганев.

"Още на 30 септември е жребият ни в Москва. При жените сме 15-и и това е добре. Голямото отстъпление е при мъжете. Там сме на 21-во място и не говори добре да имиджа на България. Трябва да си вземем поука - състезателите, щабът и ние като ръководство. Трябва да се върне пламъкът в очите на тези момчета. Били сме в първата четворка, но поне да сме пак в първата десетка", пожелава си шефът на БФволейбол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама