Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10208119 www.bgdnes.bg

Шефът на гайдарите с тежък COVID

Петър Янев едва говори, чупи крак пред параклис в Родопите 

Трудна година за гайдаря на Валя Балканска Петър Янев. Тежък COVID-19 връхлетя председателя на Българската национална гайдарска асоциация, а по-рано счупи крак при посещение в параклис в родопското село Момчиловци.

"Едва говоря, нямам никакви сили", сподели с големи усилия пред "България Днес" обичаният гайдар. Той се лекува вкъщи, а всичко започнало от настинка.

Реклама

Преди да се разболее от коварния коронавирус, Янев претърпял тежък инцидент. Гайдарят чупи крака си след тежко падане и вече няколко месеца се възстановява.

"На връщане от град Лъки, където събра децата да посвирят на гайда, се отбил до параклис в село Момчиловци. Усукал по някакъв начин крака си при изкачване и паднал. Добре, че един човек го видял и му оказал помощ, а после дошъл синът му да го закара в болница", разказа пред "България Днес" космическият глас Валя Балканска, с която години наред Петър Янев е неотлъчно на сцената.

Самата Балканска също изкара тежък коронавирус преди 79-ия си рожден ден на 8 януари тази година.

"Оцелях! Слава на Бога, не ми се наложи да пия антибиотици. С дъщеря ми едновременно се разболяхме, внуците оставяха храна на разстояние, но нищо специално не съм яла и пила - всичко от градинката. Искам да кажа обаче, че ще се ваксинирам при първа възможност, и аз, и щерката", сподели голямата ни певица, чието изпълнение на "Излел е Дельо хайдутин" полетя в Космоса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама