Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10211087 www.bgdnes.bg

12 играчи пред напускане на ЦСКА

Повече от един отбор може да напусне ЦСКА след края на сезона! Договорите на цели 12 играчи изтичат през лятото, като все още нито един от тях не е преподписал. Напоследък "червените" предлагат кратки контракти на футболистите, но това е нож с две остриета. От една страна, така по-лесно могат да се отърват от ненужните, но от друга, могат да загубят играчи, които струват милиони. Освен това от зимата всички могат да преговарят с други отбори, където да преминат като свободни агенти през лятото.

Сред тези с изтичащи договори са някои от основните играчи на Стойчо Младенов. Приоритет ще е преподписването с нападателя Жорди Кайседо и защитника Брадли Мазику, от които "червените" могат да спечелят добри пари. Двамата вратари Густаво Бусато и Димитър Евтимов също имат договори до края на сезона, но се очаква да получат нови предложения. Същото е положението с Иван Турицов, Юрген Матай и Тибо Вион, които също са важна част от ЦСКА. Новото попълнение Карол Матс също е подписал до лятото, но той тепърва ще трябва да се доказва. За бразилеца Жеферсон и ирландеца Греъм Кери също по-късно ще се решава, въпреки че вторият показва много силни игри от началото на сезона. Очаква се "Армията" да напуснат Ахмед Ахмедов и Пламен Гълъбов, които са сред по-периферните футболисти в отбора. 

Същевременно ЦСКА продължава да се готви за предстоящото дерби с "Левски" в неделя, като добрата новина е отшумялата контузия на Иван Турицов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама