Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10214997 www.bgdnes.bg

Сержи Роберто вярва в чудеса: "Барса" има сили за титлата!

В "Барселона" има поне един човек, който вярва в чудеса. Името му е Сержи Роберто. Полузащитникът на каталунците не приема пораженческото настроение, обхванало почти всички в клуба след поредицата слаби мачове от началото на новия сезон. "Барса" завърши 0:0 като гост на "Кадис" в мач от първенството и това стана причина за още критики към отбора и треньора Роналд Куман.

"Трябва да се опитаме да спечелим Ла Лига - категоричен е Сержи Роберто. - Това мнение, че е добре да завършим в четворката, не го подкрепям. Трябва да се борим за първото място. Отборът е много добър, имаме някои контузени, но това не е оправдание. Имаме тим, който може да се бори за титлата в Ла Лига, и не мисля, че другите имат по-добри футболисти от нас", каза Роберто.

Реклама

"Трябва да започнем да играем по-добре и да печелим мачовете. Имахме няколко лоши резултата и всички трябва да полагаме повече усилия. Сега сме далеч от лидера "Реал" (Мадрид), но сезонът е дълъг. Наясно сме, че ако останем много назад, ще после бъде много трудно да наваксаме", категоричен е играчът. 

Защитникът Жерар Пике подкрепи мнението на Роберто и изясни предишните си коментари.

"Не нося екипа на "Барса", за да се класирам втори или трети - категоричен е Пике. - Тук съм, за да спечеля титли. Аз съм абсолютно убеден, че въпреки лошия старт, който направихме, ще се борим. Имаме нужда от това феновете да останат зад нас."

Огромното напрежение в "Барса" сериозно разклаща стола на треньора Роналд Куман. Равенството с "Кадис" остави отбора на 7-о място в класирането с 9 точки. Вече не минава и ден, без да се появи поредният слух за нов треньор на "Барселона". Според вестник "Марка" Шави Ернандес може да замени Куман.

Има няколко пречки пред осъществяването на този сценарий, но той изглежда все по-възможен, твърди изданието. Договорът на Шави с катарския "Ал Сад" изтича след Световното първенство в Катар през 2022 г. Въпреки това има вариант контрактът да бъде прекратен предсрочно. Шави изпитва дълбоко уважение към Куман и неговото място в историята на "Барса". Ернандес отказва да преговаря с клуба, докато нидерландският специалист продължава да бъде начело на "Камп Ноу".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама