Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10215307 www.bgdnes.bg

Болен, Хисарския поп сам гледа болен син

Първата ми работа сутрин е да го измия и нахраня, каза легендарният певец, който чака поредна операция 

Хисарския поп гледа сам психичноболния си син и не му е никак лесно. Това тежко признание направи пред "България Днес" емблематичният изпълнител, който постави основите на попфолка у нас с парчето "Дай си сърцето".

Реклама

"От 60 години е на легло, психически не е добре. Преди жена ми се грижеше за него, но тя почина и сега всичките отговорности останаха за мен. Първата ми работа сутрин е да му измия зъбите и очите и да му дам нещо за ядене. Отделно му меря кръвното по 2-3 пъти на ден. Често се притеснявам сутрин, че е много високо - достига до 180 на 110, и се плаша", сподели пред вестника Андонов.

В средата на месец май тази година самият изпълнител се подложи на интервенция за подмяна на колянната става в столична болница. През последните години музикантът имаше сериозни проблеми със здравето и дори в един момент се наложи да се придвижва с патерици.

"През октомври ми предстои да направя операция и на другото коляно, но този път ще е в болница в Пловдив. Хубаво е, че хората продължават да ме търсят и да ходя на участия, за да изкарам някой лев. Днес съм в едно заведение в Пирдоп. До един час мога да издържа да пея прав. Ако се наложи участието да е по-дълго, примерно 3-4 часа, си нося с мен един висок стол и така изпълнявам песните си. За мен е важно да успявам да забавлявам хората", каза още фолклегендата.

Хисарския поп признава, че вече годините му са се натрупали много - през ноември т.г. ще отбележи 80-ия си юбилей, но продължава да усеща, че може да твори и да е активен.

"Наскоро записах 17 песни и им направих клипове на всичките. Веднъж бях на гости на Христо Стоичков и той ми каза нещо, което важи и за мен - тялото ми ме изоставя, но духът ми е жив", завърши Андонов.

Реклама
Реклама
Реклама