Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/10266246 www.bgdnes.bg

Червеноперки и уклеи решиха титлата при журналистите

Изтънчен риболов с изключително фини такъми се оказа печеливш по време на проведения традиционен национален турнир по риболов на плувка за журналисти и представители на медиите. Той се организира за поредна година от Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България".

Арена на събитията бе живописният язовир "Славовица", познат още като "При чичо Митко". Още в ранната мъглива утрин по бреговете се събраха множество ентусиасти, разделени от по трима души в отбор. Дебют в турнира направи и състав на вестник "България Днес".

Реклама

Оказа се, че в този ден едрите шарани, които живеят във водоема, отказаха да се хранят. Само внушителните плясъци издаваха присъствието им. Най-често на кукичките на състезателите се закачаха риби до 10-15 см от видовете червеноперка, бабушка и уклей. Като бонуси се считаха и някои по-прилични костури, както и само едно шаранче.

На почетната стълбичка се качиха тези, които избраха тактика за риболов на късо със съвсем дребни плувка и кукичка. Честото подхранване с рехава захранка даваше допълнително предимство.

В крайна сметка отборен шампион със 7 наказателни точки стана вестник "Рибар" в състав Добромир Добрев, Георги Пешев и Николай Тодоров, следвани от списание "Лов и риболов" и Хоби ТВ. "България Днес" в състав Юлиян Савчев, Симеон Демирев и Даниел Думев зае достойното шесто място. 

В индивидуалното класиране победител бе Пламен Георгиев, който единствен достигна 2-килограмовата граница. След него се наредиха Добромир Добрев (1,740 кг) и Николай Тодоров (0,650 кг).

Рекорд! 78 диви свине повалиха в Кърджалийско

Внушителен рекорд от 78 отстреляни диви свине поставиха ловците от ЛРС- Кърджали, в първите два ловни дни при откриването на новия сезон за групов лов на дива свиня. Това разкри председателят на сдружението Васил Дончев.

Трофеен 186 кг глиган е паднал в дружина Комунига. Слуката споходила един от младите ловци - Емин Индриз, който вече има златен медал за отстреляно още по-голямо прасе.
В района на Черноочене ловците също отчитат сериозно движение на диви свине. Доволни са, че не откриват мъртви животни, поразени от африканска чума. За да има разнообразен лов в района, ловците разселват диви зайци, но ги пазят, докато не се развъдят достатъчно.
По данни от пролетната таксация популацията на дивата свиня на територията на ЛРС Ц Кърджали, се запазва. Числеността й е 433 бр. Зайците са 2200, а сърните - 873 бр. 

Реклама
Реклама
Реклама