Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10267427 www.bgdnes.bg

Двама варненски педофили спипани от ГДБОП

Интерпол засича детското порно в България през 2010 г.

Сваляли и разпространявали видео с изнасилвания на деца в интернет

Двама педофили, сваляли и разпространявали клипове със сексуално насилие върху деца, са заловени от ГДБОП по сигнал на Интерпол - Висбаден и Лондон, на 28 септември 2010 г. във Варна. Извратеняците се разминават само с глоби.
В средата на 2010 г. центрове на Интерпол, разположени в Висбаден, Германия, и Лондон засичат сваляне и разпространение на клипове, съдържащи извращения с деца и жестоки изнасилвания и гаври.
В първия случай в мрежата засичат педофил, който обменя 144-мегабайтов файл, съдържащ детска порнография. Гнусното съдържание е разпространено и сваляно през IP адреси в 31 държави, включително и в България.
Близо 17-минутният филм се оказва, че съдържа сцени на сексуално издевателство, извращение и садизъм от възрастен мъж с момиченце на видима възраст 8-9 години. Във филма са заснети и сцени на зоофилия с малкото дете. Педофилът е засечен от немски киберспециалисти в централата на Интерпол във Висбаден.
Международната организация на криминалната полиция веднага съобщава координатите на педофила на българските власти.
Антимафиотите наблюдават перверзника в продължение на четири месеца. По този начин установяват местата, които ползва педофилът, за да сваля и разпространява извращенията с децата. ГДБОП успява да стигне до самоличността му - 36-годишния варненец Александър Денев. По време на следенето ченгетата събират множество материали и доказателства за престъпната дейност и ги предоставят на прокуратурата.
На 28 септември 2010 г. антимафиотите организират спецакция и атакуват дома на педофила във Варна. В акцията участват служители от териториалното звено ГДБОП във Варна и разследващи полицаи. Там те заварват компютърната система в режим на работа. При извършения първоначален оглед в нея установяват наличието на множество изображения и видеоклипове с детска порнография.
Закопчаният Александър признава пред разследващите за извратените си наклонности и предоставя 27 оптични носителя с детско порно. При по-щателно претърсването униформените откриват и изземат над 3000 носителя с различно съдържание, 3 флаш памети, рутер и хард диск.
До втория перверзник българските ченгета стигат по подобен начин. Разследващи от Metropolitan Police Service – UK, сигнализират на централата на Интерпол в Лондон за обменяне на порно с деца в българското интернет пространство. По време на разследването британците установяват и засичат педофили от цял свят, които обменят помежду си филми с изнасилвания на деца на възраст от 2 до 10 години.
Информацията незабавно е съобщена на българските органи на реда. Антимафиотите отново следят извратеняците месеци наред. Разбират, че извратеняците осъществяват целенасочен контакт помежду си във виртуална среда с цел разпространението на материали със сексуално насилие и извращения с деца. Засичат, че педофилът е регистриран в интернет мрежата и споделя файлове с незаконно съдържание с участието на малолетните.
Установяват датата и интервала от време, през който действа извратенякът. Тогава българските спецполицаи започват работа по случая и в хода на операцията идентифицират и арестуват Вълчан Вергиев, на 45 г. При претърсване на дома му антимафиотите откриват компютърна система, която разпространява файлове с обем 54 GB. Файловете съдържат стотици хиляди изображения и десетки хиляди видеофайлове с изнасилвания на деца и други гаври.
След произволно отворена папка от споделяните файлове ченгетата засичат наличието на над 4000 видеофайла с порнографско съдържание. Участниците в тях били деца на видима възраст 4-6 години. ГДБОП изземат две компютърни конфигурации, 616 оптични носителя, 3 флаш памети, тетрадка с изписани серийни номера, потребителски имена и пароли от бърлогата на педофила.
След като са дадени на съд, двамата педофили ангажират мастити адвокати, които успяват да ги отърват само с глоби, това разбира "168 часа" след разследване.

 Защитни софтуери

Педофилите имали софтуери, чрез които опитвали да блокират достъпа на ченгетата до компютрите им, но специалисти от Интерпол разбиват защитата на устройствата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама