Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10278307 www.bgdnes.bg

Любе Спасов: Промяната в БФС започва с нов устав

От нов устав на БФС не започне ли промяната в българския футбол, всичко остава само на приказки. Полезния съвет дава Любе Спасов, който някога бе и най-уважаваният ни у нас и в Европа арбитър, а по-късно секретар на Професионалната лига и близък футболен съратник на Иван Славков.

Вчера в София се проведе извънредният конгрес на съюза, чуха се много и разнопосочни мнения, а за промяна се говори от дълго време. "По време на управлението на Славков клубовете от тогавшната "А" група имаха по пет гласа, тези от "Б" по три, а останалите по един - пояснява Спасов. - Сега и професионалните отбори, и аматьорските имат по един глас, а така лесно се манипулират избори. Който е на власт, може да си остане колкото поиска - няма ограничение за мандатност. А и се обезличава работата на професионалните клубове, което е лошо за българския футбол."

Освен тази трябват и още промени в основния текст, но са нужни и хора с морал. Именно такива трябва да променят мисленето и начина на работа в комисиите, които на практика движат футбола, твърди врелият и кипял футболен деятел.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама