Борислав Михайлов: Аз съм президент! На който не му харесва...

Приятел
Автор: БД Онлайн

Борислав Михайлов

Борислав Михайлов

Избраният за пети мандат като президент на БФС Борислав Михайлов първоначално не искаше да говори пред журналистите в НДК, но след своеобразен бунт от представителите на медиите, отразяващи конгреса от рано сутринта и гледали случващото се в залата само на екран с картина, но без звук и с прекъсвания дори и на картината във важните моменти, Михайлов склони да говори.

- Господин Михайлов, бихте ли разяснили казуса, за който говори Димитър Бербатов - че при 241 гласа е трябвало да има балотаж?

- Аз не мога да ви разяснявам. Знам, че не се радвате, но аз съм избран президент от тази зала. И единият глас не е за избора, а да не се отиде на балотаж. Така че хората, като не знаят точно устава и си го интерпретират вече шест месеца, както искат и вие им давате цялата възможност - повече няма да коментирам техните изявления. Имаха достатъчно време да говорят шест месеца и днес цял ден. Затова - нещо по-конкретно.

- Господин Михайлов, конкретен въпрос. В устава пише, че за крайните резултати се вземат предвид, цитирам - "присъстващите делегати". Защо тогава не се стигна до балотаж, след като го има написано черно на бяло?

- Пак ви казвам - други резултати. Изборът е ясен, делегатите се прибраха, аз съм президент. На който не му харесва... Ако ще и с 300 гласа да бях бил, пак щеше да бъде същото, така че... Ако искате - някакви по-интересни въпроси.

- Димитър Бербатов каза, че ще оспорва резултатите в съда, това притеснява ли ви?

- За първи път и нашите гости от УЕФА и ФИФА казаха, че на такъв конгрес - толкова демократичен, не са присъствали през живота си никъде. Своеволията, които имаха от екипа на Бербатов - бе да са делегати, бе да са наблюдатели дори, да обикалят тука, да броят гласове и така нататък - всичко беше дадено, за да се види в края на краищата, че изборът е чист. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път в България ме избира за президент футболната общественост. Няма никакво значение дали с 80%, или с 10 гласа. Така че аз съм много щастлив от това нещо. Това показва, че хората имат доверие в мен, въпреки всички атаки. Въпреки лансираната кампания на Бербатов от шест месеца. А другите кандидат-президенти имахме 15 дни за предозборна кампания, както е по устав. Така че азз съм горд, щастлив от днешния избор на делегатите и им благодаря.

- Господин Михайлов, защо беше цялото това медийно затъмнение - да гледаме картина без звук на екрани, и то не цялата картина по време на конгреса?

- Няма никакво медийно затъмнение и никъде по света не се излъчва пряко - нито на УЕФА, нито на ФИФА, в залата на журналистите звук. Има картина, която нито един от тук присъстващите на тази маса, които бяхме и които сме сега, е казвал да спира или не. Това е на всеки един конгрес. Вие се заяждате. Говорете за хората - защо са ме избрали пак, а не за такива технически проблеми, за които не съм отговорен, ако е имало такива. 

- Казвате, че сте гор от петата си поредна победа. Допреди дни акцентирахте върху предишните си избори с над 80%, а сега бяхте на косъм от балотаж. Очаквахте ли подобни резултати и колко ви беше трудно на този конгрес?

- Естествено, пак казвам - аз бях две години извън играта. Освен това - цялата тази агресивна кампания по всички медии до последния момент, всякакви неща, метнати в публичното пространство, огромни лъжи, недоказани, от хора, които са били в управлението по времето на това, което изнасят, това е абсолютно недостойно. Затова съм много щастлив, че все пак делегатите, под целия стрес, който са имали, и по време на този конгрес - от подвиквания... Това беше, как да кажа - най-нервният конгрес, за да бъда по-възпитан, какъвто съм. За мен е много важно, че хората ме избраха. Мнозинството вярва на мен и аз ще докажа, че не съм ви подвел. 

- А какво ще направите, за да върнете гласовете, които сега бяха срещу вас?

- Те ме избраха с това, което съм казал в дните, в които съм имал възможност, в предизборната кампания, и за времето, в което съм бил президент и какво съм направил по времето на моето президентстване. Ще направя много промени. Хората ще ги видят. И със сигурност хората, които днес, или са били те изплашени, или не са се чувствали комфортно, не са гласували за мен... Но със сигурност за мен са гласували достатъчно, за да бъда избран за пети път на първи тур. 

- Бяхте решили да проведете редовен конгрес на 18 март 2022 г., след днешните резултати такъв конгрес ще има ли?

- Конгрес сигурно ще има, но няма да бъде изборен и не се знае кога ще бъде. Както виждате, имаше голям натиск да има конгрес, незнайно защо. Извънреден. Както виждате, имахме късмет, че от другиден се спират всички подобни мероприятия. Ако ситуацията беше такава, да бъдат спрени преди два дни, какво щяхме да правим? Всичките средства похарчени... Перфектен конгрес, организиран по време на пандемия.

- Казахте, че ще направите много промени. От състава на Изпълкова, доколкото сме сигурни, че това е Изпълкомът, виждаме, че ще има само четири нови имена. Какви са първите промени, които планирате да направите?

 - Изпълкомът е представителна част. Повечето хора от Изпълкома помагат с контакти и авторитет, малко от тях работят оперативно. Ще има големи промени в администрацията на футболния съюз - в двете централи в София и по областите. Както и промени, каквито съм казал в моите интервюта и в тези 15-20 дни преди конгреса. Промени в треньорската школа. Всичко, което съм казал. Ще има големи промени, ще видите.

- Коя ще е първата промяна, кога се очаква?

-  Аз ги започнах, още докато пречеха да бъда вписан. Като ме вписаха, имаше такива промени. Всички нива във футболния съюз - на административно ниво, са важни. Някои от тях може да не ги познавате и те са заменени, но това няма как да се каже. Ще има много промени, ще ги разберете, сега в момента не мога да кажа кой ден и с кои промени ще започна.

- Имаше сериозна предизборна битка, какво ви костваше?

- Костваше ми време, нерви, най-вече нерви. И как да кажа - изпитах своето търпение. Очевидно съм много търпелив човек, много дипломатичен, щом успях да преглътна всичко, което се изговори за мен, за моите колеги и за институцията футболен съюз, и днес да ме преизберат пак - пред всички вас, пред всички, които имат право да избират и пред всички гости, които управляват европейския и световния футбол. Затова ви казвам още веднъж, че съм горд от днешната ми победа и с това завършвам. 

Меди в любовен триъгълник

Меди в любовен триъгълник

Фолкаджията въртял плеймейтките Моника Валериева и Марина Борисова наведнъж В любовен триъгълник се забърка най-актуалният фолкаджия Меди. Тайни секси чатове с изкусителна плеймейтка показват, че един от най-актуалните изпълнители в лекия жанр е имал горещи срещи не само с Моника Валериева. Така любимецът на голяма част от женската половина се

Топастроложката Алена пред "България Днес":  В автобуса е имало много негативна енергия

Топастроложката Алена пред "България Днес": В автобуса е имало много негативна енергия

Шофьорът е бил уморен и изнервен, пътниците са спорели помежду си  Съчетанието между път, който е всичко друго, но не и магистрала и огромно напрежение и тихи скандали в автобуса са предизвикали катастрофата на магистрала "Струма". Това обяви пред "България Днес" топастроложката Светлана Тилкова - Алена по повод трагедията

Убитата Елена била обект и на домашно насилие

Убитата Елена била обект и на домашно насилие

Жертвата отказала сватба заради друг мъж Христо Кацаров отишъл в Хага с пистолет за фаталната среща с 33-годишната си годеница Убитата в Хага Елена Генчева се е страхувала от приятеля си Христо Кацаров. Споделила е опасенията си с приятели дни преди смъртта си. На бял свят излезе информация, че депутатът е малтретирал и пребивал бившите си изгори

Още трима в леглото на Чайна

Още трима в леглото на Чайна

Мария Еухения Суарес, по-известна като Чайна, е една от най-обсъжданите жени в последно време, а и явно има защо. Оказа се, че аржентинската актриса, певица и модел е доста палава в леглото и предпочита там да си партнира с футболисти. Без значение дали са женение или не. Звездата на ПСЖ Мауро Икарди кръшна с нея на Уанда Нара, но се оказа

Драго и София по-щастливи от всякога

Драго и София по-щастливи от всякога

Щастие излъчват Драго Симеонов и половинката му София Маринкова. Неспиращите папараци на "България Днес" уловиха журналиста и актрисата на обиколка из софийските улици, на която и двамата изглеждаха супер весели. Маринкова дори бе в закачливо яке с червени мотиви, вероятно заради идващите коледни празници

"Ангелите на Кирил" сядат в парламента

"Ангелите на Кирил" сядат в парламента

Новите депутатки са млади и красиви  Небие Кабак е най-малката (24 г.), която влиза в 47-ото Народно събрание  Армия от млади и хубави депутатки ще красят 47-ото Народно събрание, което трябва да започне работа до няколко дни. Голяма част от тях влизат от листата на "Продължаваме промяната" и неофициално в публичното пространство бяха наречени

Актуално

2681 новозаразени с COVID-19, починалите са 128

2681 новозаразени с COVID-19, починалите са 128

2681 са новозаразените с коронавирус за последните 24 часа. Това са 9.98% от тестваните. От тях 80.94% са неваксинирани, сочат данните на Единния информационен портал. Направените тестове за последните 24 часа са общо 26 864. Починалите са 128 души, от тях 89.06% не са ваксинирани. Общо починалите са 28 453

Блатечки е баща за пример!

Блатечки е баща за пример!

Баща за пример е Асен Блатечки. Актьорът чинно изчака сина си Борил пред училище, след което го хвана за ръка и в шеги и закачки го отведе вкъщи, забелязаха нетрепващите папараци на "България Днес". Снимки: България

Лионел Меси взе за 7-и път "Златната топка"

Лионел Меси взе за 7-и път "Златната топка"

Звездата на "Пари Сен Жермен" Лионел Меси е носител на най-престижното индивидуално футболно отличие - "Златната топка", за 7-и път. Годината не беше особено успешна за аржентинеца, но специалистите смятат, че гласуващите са направили реверанс към десетката заради спечелената Копа Америка. Това бе първият трофей с националния отбор за мъже

Адел оглави за трети път класацията на "Билборд" за албуми

Адел оглави за трети път класацията на "Билборд" за албуми

Певицата Адел оглави класацията на "Билборд" за албуми за трети път в кариерата си, съобщи сайтът на изданието, цитиран от БТА. Британската изпълнителка покори върха с новия си албум "30". От тавата за периода на отчитане са продадени 839 000 еквивалентни единици. Това прави "30" албума с най-високи едноседмични продажби за годината

Проф. Кантарджиев: Омикрон се разпространява бързо, да се затегне контролът по границата

Проф. Кантарджиев: Омикрон се разпространява бързо, да се затегне контролът по границата

Не е нужно да плашим хората с варианта омикрон, но той се разпространява по-бързо от останалите, каза проф. Тодор Кантарджиев по bTV. Този щам за седмица се е появил от Ботсвана в ЮАР и вече има единични случаи в Белгия, Великобритания, Германия, Чехия. Според проф. Кантарджиев трябва да се вземат мерки - да се затегне контролът по границите

Не пропускай

Собственикът на "Беса транс" е пътувал с групите туристи в Истанбул

Собственикът на "Беса транс" е пътувал с групите туристи в Истанбул

"Аллах да вкара починалите в рая!", написа собственикът на туристическата компания "Беса транс" Беким Хаджиу, чийто автобус катастрофира на АМ "Струма". От написаното става ясно още, че самият той е бил част от една от туристическите групи, заминали за Истанбул, предава БНТ. "Аллах да изпрати в рая загиналите. По-скорошно оздравяване на ранените

Птици в двигателя върнаха самолет на "Луфтханза" от пистата на летище София

Птици в двигателя върнаха самолет на "Луфтханза" от пистата на летище София

Самолет на немската авиокомпания „Луфтханза“, който е трябвало да излети в 7:00 часа от Терминал 2 на летище София, се е принудил да се върне обратно от пистата заради птици, които са влезли в двигателя.  Пилотът е обяснил на пътниците, че три птици са ударили самолета. Имало е повредена перка.  Всички пасажери са пренасочени за други полети

Кубрат Пулев нокаутира американец още в първия рунд в новия формат "Триадна"

Кубрат Пулев нокаутира американец още в първия рунд в новия формат "Триадна"

Кубрат Пулев спечели първия си бой в новия формат "Триадна" , като нокаутира Франк Мир в последната секунда на първия рунд на галата в Тексас, организирана от "Трилър". Българинът, който е двукратен претендент за световната титла при супертежките, започна от самото начало да вкарва тежки удари в главата и тялото на съперника

Журито се провали - Тото се показа под маската на Камъка

Журито се провали - Тото се показа под маската на Камъка

Във финалния сблъсък тази събота в шоуто "Маскираният певец" се оказа, че зрителите на "Нова телевизия" най-слабо са подкрепили Камъка. От костюма се показа Тото от "СкандаУ". Журито следователи: Марта Вачкова, Алекс Раева, Владо Пенев и Азис, не познаха кой се крие под маската. Техните предположения бяха за актьорите актьорите Александър и Наум

Външно препоръча да не се пътува до южна Африка

Външно препоръча да не се пътува до южна Африка

Министерството на външните работи препоръча да се избягват пътуванията до Южна Африка заради новооткрития вариант на коронавируса Омикрон. "По информация на посолството ни в Претория заради новооткрития вариант на COVID – 19 - Омикрон голяма част от авиокомпаниите, които оперират от и до Република Южна Африка и страните от региона като Ботсуана