Борислав Михайлов: Аз съм президент! На който не му харесва...

Приятел
Автор: БД Онлайн

Борислав Михайлов

Борислав Михайлов

Избраният за пети мандат като президент на БФС Борислав Михайлов първоначално не искаше да говори пред журналистите в НДК, но след своеобразен бунт от представителите на медиите, отразяващи конгреса от рано сутринта и гледали случващото се в залата само на екран с картина, но без звук и с прекъсвания дори и на картината във важните моменти, Михайлов склони да говори.

- Господин Михайлов, бихте ли разяснили казуса, за който говори Димитър Бербатов - че при 241 гласа е трябвало да има балотаж?

- Аз не мога да ви разяснявам. Знам, че не се радвате, но аз съм избран президент от тази зала. И единият глас не е за избора, а да не се отиде на балотаж. Така че хората, като не знаят точно устава и си го интерпретират вече шест месеца, както искат и вие им давате цялата възможност - повече няма да коментирам техните изявления. Имаха достатъчно време да говорят шест месеца и днес цял ден. Затова - нещо по-конкретно.

- Господин Михайлов, конкретен въпрос. В устава пише, че за крайните резултати се вземат предвид, цитирам - "присъстващите делегати". Защо тогава не се стигна до балотаж, след като го има написано черно на бяло?

- Пак ви казвам - други резултати. Изборът е ясен, делегатите се прибраха, аз съм президент. На който не му харесва... Ако ще и с 300 гласа да бях бил, пак щеше да бъде същото, така че... Ако искате - някакви по-интересни въпроси.

- Димитър Бербатов каза, че ще оспорва резултатите в съда, това притеснява ли ви?

- За първи път и нашите гости от УЕФА и ФИФА казаха, че на такъв конгрес - толкова демократичен, не са присъствали през живота си никъде. Своеволията, които имаха от екипа на Бербатов - бе да са делегати, бе да са наблюдатели дори, да обикалят тука, да броят гласове и така нататък - всичко беше дадено, за да се види в края на краищата, че изборът е чист. Всеки може да оспорва решението. За мен е важно, че за пети път в България ме избира за президент футболната общественост. Няма никакво значение дали с 80%, или с 10 гласа. Така че аз съм много щастлив от това нещо. Това показва, че хората имат доверие в мен, въпреки всички атаки. Въпреки лансираната кампания на Бербатов от шест месеца. А другите кандидат-президенти имахме 15 дни за предозборна кампания, както е по устав. Така че азз съм горд, щастлив от днешния избор на делегатите и им благодаря.

- Господин Михайлов, защо беше цялото това медийно затъмнение - да гледаме картина без звук на екрани, и то не цялата картина по време на конгреса?

- Няма никакво медийно затъмнение и никъде по света не се излъчва пряко - нито на УЕФА, нито на ФИФА, в залата на журналистите звук. Има картина, която нито един от тук присъстващите на тази маса, които бяхме и които сме сега, е казвал да спира или не. Това е на всеки един конгрес. Вие се заяждате. Говорете за хората - защо са ме избрали пак, а не за такива технически проблеми, за които не съм отговорен, ако е имало такива. 

- Казвате, че сте гор от петата си поредна победа. Допреди дни акцентирахте върху предишните си избори с над 80%, а сега бяхте на косъм от балотаж. Очаквахте ли подобни резултати и колко ви беше трудно на този конгрес?

- Естествено, пак казвам - аз бях две години извън играта. Освен това - цялата тази агресивна кампания по всички медии до последния момент, всякакви неща, метнати в публичното пространство, огромни лъжи, недоказани, от хора, които са били в управлението по времето на това, което изнасят, това е абсолютно недостойно. Затова съм много щастлив, че все пак делегатите, под целия стрес, който са имали, и по време на този конгрес - от подвиквания... Това беше, как да кажа - най-нервният конгрес, за да бъда по-възпитан, какъвто съм. За мен е много важно, че хората ме избраха. Мнозинството вярва на мен и аз ще докажа, че не съм ви подвел. 

- А какво ще направите, за да върнете гласовете, които сега бяха срещу вас?

- Те ме избраха с това, което съм казал в дните, в които съм имал възможност, в предизборната кампания, и за времето, в което съм бил президент и какво съм направил по времето на моето президентстване. Ще направя много промени. Хората ще ги видят. И със сигурност хората, които днес, или са били те изплашени, или не са се чувствали комфортно, не са гласували за мен... Но със сигурност за мен са гласували достатъчно, за да бъда избран за пети път на първи тур. 

- Бяхте решили да проведете редовен конгрес на 18 март 2022 г., след днешните резултати такъв конгрес ще има ли?

- Конгрес сигурно ще има, но няма да бъде изборен и не се знае кога ще бъде. Както виждате, имаше голям натиск да има конгрес, незнайно защо. Извънреден. Както виждате, имахме късмет, че от другиден се спират всички подобни мероприятия. Ако ситуацията беше такава, да бъдат спрени преди два дни, какво щяхме да правим? Всичките средства похарчени... Перфектен конгрес, организиран по време на пандемия.

- Казахте, че ще направите много промени. От състава на Изпълкова, доколкото сме сигурни, че това е Изпълкомът, виждаме, че ще има само четири нови имена. Какви са първите промени, които планирате да направите?

 - Изпълкомът е представителна част. Повечето хора от Изпълкома помагат с контакти и авторитет, малко от тях работят оперативно. Ще има големи промени в администрацията на футболния съюз - в двете централи в София и по областите. Както и промени, каквито съм казал в моите интервюта и в тези 15-20 дни преди конгреса. Промени в треньорската школа. Всичко, което съм казал. Ще има големи промени, ще видите.

- Коя ще е първата промяна, кога се очаква?

-  Аз ги започнах, още докато пречеха да бъда вписан. Като ме вписаха, имаше такива промени. Всички нива във футболния съюз - на административно ниво, са важни. Някои от тях може да не ги познавате и те са заменени, но това няма как да се каже. Ще има много промени, ще ги разберете, сега в момента не мога да кажа кой ден и с кои промени ще започна.

- Имаше сериозна предизборна битка, какво ви костваше?

- Костваше ми време, нерви, най-вече нерви. И как да кажа - изпитах своето търпение. Очевидно съм много търпелив човек, много дипломатичен, щом успях да преглътна всичко, което се изговори за мен, за моите колеги и за институцията футболен съюз, и днес да ме преизберат пак - пред всички вас, пред всички, които имат право да избират и пред всички гости, които управляват европейския и световния футбол. Затова ви казвам още веднъж, че съм горд от днешната ми победа и с това завършвам. 

Скелет с престилка плаши пешеходци във Варна

Скелет с престилка плаши пешеходци във Варна

Зевзеци във Варна си направиха шега за Хелоун няколко седмици предсрочно слагайки скелет с престилка и стетоскоп на прозореца на кооперацията, в която живеят. Снимка: Фейсбук/Забелязано във

Съдружникът на Божков на безгрижна раздумка

Съдружникът на Божков на безгрижна раздумка

Бизнесменът Георги Попов, който беше в Дубай със съдружника си Васил Божков, спокойно обикаля из столицата, видя "България Днес". Попов се видя с приятел край известен хотел и двамата си спретнаха безгрижна раздумка. Снимки: България

Човека глас обикаля "Витошка"

Човека глас обикаля "Витошка"

Малко пекна слънце и Краси Аврамов веднага излезе на разходка. Човека глас бе забелязан на емблематичната столична улица "Витоша" да говори оживено със свой познат. Снимки: България

Темелкова урежда документи

Темелкова урежда документи

По задачи бърза Йоанна Темелкова. Актрисата, която нашумя с ролята си в сериала "Братя", беше засечена от неуморните папараци на "България Днес" да излиза от НАТФИЗ с документ в ръка. Вероятно бумагата е свързана със записването на Темелкова отново за студентка, за което "България Днес" ви информира наскоро

Ани Хоанг се маскира на комикс

Ани Хоанг се маскира на комикс

Като многоръкия Шива е фолкпевицата Ани Хоанг. Изпълнителката смогва едновременно да държи чаша с топла напитка, да пуши електронна цигара и да разхожда малкото си куче. И всичко това, докато сърфира по тесните тротоари в центъра на столицата. А облеклото й е наистина шармантно и маскировъчно. Снимки: България

Хасан и Ибрахим свирят на шейхове

Хасан и Ибрахим свирят на шейхове

Всяка вечер талантливите близнаци изумяват публиката на световното изложение в Дубай  Хасан и Ибрахим покориха и Дубай! Талантливите близнаци, за които пианото е част от живота им, се включиха в световното изложение "Експо 2020", след като преди няколко месеца лично бяха поканени от домакините от емирството

Актуално

150 млн. плаща Катар на Бекъм

150 млн. плаща Катар на Бекъм

Дейвид Бекъм не е печелил "Златна топка", не е ставал нито световен, нито европейски шампион. Но славата му на спортна икона и модна знаменитост продължава да пълни банковата му сметка. Бекс ще бъде представен като лице на световното първенство в Катар през следващия месец и заради този свой ангажимент той ще получи 150 милиона лири

Самоуби се поп-фолк певецът Денис Теофиков (видео)

Самоуби се поп-фолк певецът Денис Теофиков (видео)

Едва на 21 години почина поп-фолк певецът Денис Теофиков. За загубата информира "Пайнер" на уеб страницата си, но не съобщават за причина за смъртта. По информация на "24 часа" младата звезда е скочил от 7-ия етаж на сграда в района на Царско село. "На 21 години ни напусна един от най-добрите млади изпълнители на музикална компания “Пайнер“ –

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Тази нощ е починал бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев, съобщиха от телевизията. Голяма част от професионалния си път посвети на обществената телевизия. Започнал работа като технически служител в една от апаратните на телевизията, Гоцев извървява пътя до технически директор, изпълнителен директор и генерален директор на БНТ

Изгониха Луна от студио на bTV, нарече кандидат-президенти шпиони и подлеци

Изгониха Луна от студио на bTV, нарече кандидат-президенти шпиони и подлеци

Волен Сидеров сам си тръгна заради фолкпевицата Кандидат-президентката Луна Йорданова бе изгонена от предизборно студио на Би Ти Ви, след като нарече Александър Томов - подлец, комунист подлога, а Николай Малинов - шпионин.  Минути преди това Волен Сидеров, който също трябваше да участва в дебата, сам напусна студиото

Вин Дизел заведе пред олтара дъщерята на актьора Пол Уокър

Вин Дизел заведе пред олтара дъщерята на актьора Пол Уокър

Американският актьор Вин Дизел заведе пред олтара дъщерята на актьора Пол Уокър, който загина при автомобилна катастрофа, по време на сватбата й. Това разкрива снимка от събитието на страницата на Медоу Уокър в инстаграм. 22-годишният модел се омъжи за актьора Луис Торнтън-Алан. Сватбената церемония бе в началото на октомври в Доминиканската

Не пропускай

Григор се забавлява във Виена

Григор се забавлява във Виена

Григор Димитров използва времето преди турнира във Виена за разходки в столицата на Австрия. Едно от местата, които звездата ни в тениса посети, бе градският парк. Григор реши да си направи забавна снимка пред паметника на Краля на валса Йохан Щраус. Първият съперник на Димитров е поставеният под №1 и трети в света Стефанос Циципас (Гър)

Сам с телефона се занимава Кристо

Сам с телефона се занимава Кристо

Сам на заведение седна рапърът Кристо, видя "България Днес". След като нямаше с кого да си говори, певецът започна да се занимава с телефона си и дълго време не вдигаше глава. Кристо проведе и няколко телефонни разговора по време на самотното си седене зад масата. Снимки: България

Асистент-режисьор уверил Болдуин, че пистолетът е безопасен

Асистент-режисьор уверил Болдуин, че пистолетът е безопасен

Излязоха нови подробности за нещастния случай, при който Алек Болдуин застреля оператор и рани режисьор на снимачната площадка. Оръжието е било дадено на актьора от асистент-режисьор с уверението, че е безопасно, съобщи Би Би Си, позовавайки се на съдебни протоколи. Асистент-режисьорът, чието име не се споменава, не е знаел

НЗОК реши: Общопрактикуващите лекари да изписват безплатни рецепти за COVID (Видео)

НЗОК реши: Общопрактикуващите лекари да изписват безплатни рецепти за COVID (Видео)

Разрешаваме на общопрактикуващите лекари да изписват безплатни рецепти на ковид пациентите. Решението влиза в сила от днешна дата. Рецептите ще са електронни, съобщиха от Надзорният съвет на НЗОК на брифинг с информация от проведеното си по-рано тази сутрин извънредно заседание. Рецептите са само за здравноосигурени пациенти

Остават 10 дни до препълване на болниците и 9000 заразени на ден

Остават 10 дни до препълване на болниците и 9000 заразени на ден

Втори ден репродуктивното число на вируса е над 1,3 и 10 души заразяват почти 14, обяви математикът от БАН Николай Витанов. При 9000 пациенти на ден ще трябва да се пристъпи към пълен локдаун и с този темп те ще бъдат достигнати до 10 дни, предупреди той пред Нова телевизия. Пълно затваряне обаче едва ли ще бъде допуснато по политически причини