Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10281983 www.bgdnes.bg

БФС оставя Ясен за селекционер

Ясен Петров почти сигурно ще запази поста си като национален селекционер. Договорът на треньора изтича в края на годината и се очаква да бъде подновен от преизбрания президент на БФС Борислав Михайлов. Селекционерът показа лоялност към настоящото ръководство на централата и ще бъде възнаграден с нов контракт. Преди конгреса на БФС той обяви публично подкрепата си за Михайлов.

Под негово ръководство националният отбор показа лек напредък в някои от мачовете, като най-престижният резултат бе равенството 1:1 като гост на европейския шампион Италия. Освен това футболистите твърдо подкрепят треньора, което също е важен фактор при решаването на бъдещето му. Към Петров има интерес и от Китай, където той направи добро име, но неговото желание също е да продължи да води България.

Реклама

Във вторник вечер националите победиха с 2:1 Северна Ирландия в София и се изкачиха на трето място в групата си от световните квалификации. Нашите нямат шанс за втората позиция кръг преди края. В последния мач от квалификациите на 15 ноември гостуваме на Швейцария, която има преднина от 5 точки. Селекционерът Петров похвали футболистите за характера, след като с два красиви гола на Тодор Неделев стигнахме до победата след изоставане 0:1 на полувремето със Северна Ирландия. Мачът бе изгледан на живо от президента Румен Радев, който изненадващо седна сред малкото фенове.

"Радвам се много за момчетата, показаха характер - каза Петров. Направиха много добро второ полувреме, знаете, че имаше и специални обстоятелства, които не искам да споменавам. Радвам се за тях и съм уверен в този отбор. Предстоят ни добри дни, но ще има и тежки моменти. Днес показахме характер и спечелихме точки. През второто полувреме променихме някои неща, излязохме в друга схема, променихме позициите на играчите. Този съперник е много качествен отбор. Всеки може да провери къде играят техните играчи и съм радостен, че ги победихме. Нормално е да допускаме грешки, но второто полувреме бяхме добре в защита. Моята теория е, че нямаме титуляри и резерви, имаме 11, които стартират. Аз работя за българския футбол, имам право да поддържам мнение. Това ръководство ме е поканило и като коректен човек ще ги подкрепям."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама