Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10290218 www.bgdnes.bg

Обявиха, че Гришо е нечовек! (Видео)

"Волето на годината!", "Григор Димитров е нечовек!", с тези суперлативи засипа най-добрия българския тенисист официалният канал на АТП "Тенис ТВ".

30-годишният хасковлия демонстрира невероятна игра на Мастърс турнира в Индиън Уелс, а признанието заслужи за едно свое воле в решаващия трети сет срещу поляка Хуберт Хуркач в четвъртфиналите на надпреварата. Димитров спечели мача след драматичен обрат с 3:6, 6:4, 7:6(2) и за пръв път в своята кариера се класира в топ 4 на турнира в "Рая на тениса".

Реклама

В събота срещу неделя наше време българинът ще играе за място на финала срещу британеца Камерън Нори. Това е първи полуфинал за Григор на надпревара от най-високата категория на АТР от 2019 година насам.

"Означава много за мен да мога да изиграя още един подобен двубой - коментира след двубоя Димитров. - Това показва, че отново правя нещата по правилния начин от физическа и психическа гледна точка. Тялото ми също се чувства чудесно и имам възможност да се възползвам от отворилите се пред мен възможности. Границата между победата и загубата е тънка, така че просто се опитвам да оползотворявам максимално всеки един ден."

Гришо отново спечели овациите със свой жест към едно от момичетата, подаващи топките. С изключително силен севрис Хуркач вкара топката под едно от рекламните пана, а 15-годишната Хана не успя да я измъкне. Макар моментът да бе решаващ, българинът помогна на детето, за което бе и аплодиран.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама