Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10292916 www.bgdnes.bg

Йоанна Темелкова отново студентка

Актрисата се подготвя за реализация, не разкрива каква

Нужда от развитие и необходимост от обновяване.

Така описва решението си да запише отново да учи актрисата Йоанна Темелкова. Звездата от хитовия сериал "Братя" сподели няколко кадъра от записването си в Софийския университет, а "България Днес" я потърси, за да разкаже какво и защо ще учи.

"Записах да уча магистратура "Изкуства и съвременност 20-21 век" във философския факултет. Аз това съм го учила преди 6 г., но точно на финала, буквално преди дипломирането забременях и не успях да довърша започнатото", разкрива пред вестника Темелкова.

Реклама

Макар да е на 35 г., актрисата признава, че има нужда да учи. Не разкрива какви са плановете й след завършване, но споделя, че определено има такива.

"Тайна е какво ще правя, след като си взема дипломата. Като му дойде времето, всичко ще стане ясно", разказва през смях Йоанна.

Причината да запише магистратура е огромното й желание да учи.

"Освен че много ми се учи, ние, артистите, имаме необходимост да се развиваме. Имам много колеги, които пак така записват магистратури в Софийския университет, просто явно имаме нужда от обновяване.", споделя редовната студентка.

Разговорът ни с Йоанна преминава към сериала, чиито трети сезон снима в момента. Хващаме я точно по време на почивката в поредния снимачен ден на "Братя". Тя се превъплъщава в ролята на Лора, която става една от най-обичаните героини в български сериал. За успеха на сагата Йоанна изтъква няколко основни причини:

"На първо място успехът се дължи на каста, разбира се, и на добрия сценарий. Също така не знам дали няма да прозвучи странно, но и времето, което продължава всеки епизод. Тези 25 мин., ако бяха разточени в 40-50, както при повечето сериали, той нямаше да бъде толкова динамичен и нямаше да представлява такъв интерес за публиката".

"Трети сезон ми харесва много и като развитие на историята и ми е много любопитен", споделя Темелкова.

Реклама
Реклама
Реклама