Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/10293176 www.bgdnes.bg

Елтън Джон оглави британската класация за сингли за първи път от 16 г.

Елтън Джон оглави британската класация за сингли за първи път от 16 години, съобщи сайтът на официалната компания, която следи продажбите и съставя чартовете, цитиран от БТА.

Той е на върха на чарта с хита "Cold Heart(Pnau Remix)", който изпълнява заедно с Дуа Липа. Парчето заемаше втората позиция миналата седмица.

Реклама

Сър Елтън Джон е единственият изпълнител, който може да се похвали с песни в първата десетка на класацията в шест различни десетилетия, отбелязва Би Би Си.

През 2005 г. на върха на чарта беше посмъртно издаденото парче на Тупак Шакур "Ghetto Gospel", в което участваше и Елтън Джон.
Британският музикант в момента се възстановява от травма на крака.

Заради здравословния проблем 74-годишният певец беше принуден да отложи европейското си турне.

На втора позиция в британския чарт за сингли е Ед Шийран с хита "Shivers", който в продължение на четири седмици беше начело.

На трето място е рапърът Сикей с "Love Nwantiti".

Британската класация за албуми пък е оглавявана от певецът Сам Фендър с тавата "Seventeen Going Under", която дебютира тази седмица и директно застана на върха. Това е втори албум на младия изпълнител.

На второ място в чарта е канадският рапър Дрейк с албума си "Certified Lover Boy", който се изкачва с две позиции от миналата седмица.
Оливия Родриго със "Sour" е на трета позиция. И тя се завръща в топ три на класацията

Реклама
Реклама
Реклама