Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10295751 www.bgdnes.bg

Мъри вдигна мерника на защитник

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов вдигна мерника на централния защитник Христос Шелис. Младежкият национал на Кипър се представя крайно неубедително в последните няколко мача на "сините".

Той направи големи грешки в дербитата с ЦСКА-София и "Лудогорец". Не бе на ниво и в мача с "Локомотив" (Сф), който "Левски" спечели с 2:1. Имаше и здравословни проблеми в края на срещата, като два пъти получи медицинска помощ. Това може да доведе до пращането му на пейката поне за известно време. Вариант за негов заместник е новото попълнение Хосе Кордоба.

Реклама

"Не мисля, че Кордоба е чак толкова решаващ човек. Той е млад. Ние го взехме с идеята да го обучаваме и развиваме. Ако успеем да подобрим неговите чисто тактически и позиционни качества, да бъде бъдеще за "Левски". Но след като играем толкова слабо във фаза защита, ще прибегнем до някакви промени и ротации. Аз съм търпелив човек. Виждате, че налагам почти един и същи състав. Давам възможност на всеки, но имам доста притеснителни сигнали от поведението ни на терена", заяви Стоилов след обрата над "Локо" (Сф).

Мъри не бе никак доволен от играта на своя тим въпреки победата.

"Трите точки бяха жизненоважни. Имахме и други ситуации, но играта по никакъв начин не подсказваше, че можем да обърнем. Имахме добри моменти. Нашият отбор разчита много на феновете си и може това да е изиграло някаква роля. Не обичам мачове без публика, смятам даже, че наказанията без публика трябва да се заменят с парични санкции. Това не е футбол изобщо, което се играе. Не търся оправдания обаче, че играхме зле. Бари има нужда от голове, защото видяхте какви леки положения пропусна", добави Стоилов.

Нападателят на "Левски" Билал Бари вкара първия си гол в официален мач за "сините" срещу "Локомотив" и донесе победата на своя тим. Мароканецът с френски паспорт реализира след 19 часа и 37 минути (б.а. - общо 1177 минути) на терена за тима. Той пристигна на "Герена" в началото на годината от "Монтана". Разписа се в 28-ия си мач със синята фланелка.

Капитанът на "Левски" Николай Михайлов спаси дузпа в 71-вата минута и така подпечата успеха на тима си. Той също не бе доволен от играта на отбора.

Говорихме си цяла седмица, че тези три точки бяха много важни за всички - каза вратарят. - Афектиран съм за мача, направихме си го тежък. Казахме си някои неща в съблекалнята сега. Не можахме да отговорим на агресията, стояхме далеч от тях, при статичните положения не бяхме добре. Подготвен бях за дузпата от през седмицата. Това е практика от много години, не е от днес и вчера. Би добра дузпа, но за мое щастие, я извадих. Не ме интересуваше преди мача как, но трябваше да я спечелим тази среща."

Реклама
Реклама
Реклама