Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/10298888 www.bgdnes.bg

Хулигани точат калъчки срещу "Ливърпул"

Тежковъоръжени полицаи и сили за борба с масовите безредици се стягат в Мадрид за днешното гостуване на "Ливърпул" на стадион "Уанда Метрополитано", където ги чака "Атлетико". Двата тима трябва да изиграят мач от третия кръг на груповата фаза в Шампионската лига.

Властите в испанската столица са научили, че членовете на местна група привърженици на "дюшекчийте" подготвят "топло посрещане" на тези, които ще дойдат от Англия. Затова полицията е обявила код за високорискова ситуация. За последно двата тима играха преди две години, отново в същия турнир, като в Мадрид срещата завърши 1:0 за домакините, припомня местното издание "Спорт". Тогава също е имало сблъсъци и хулигански прояви, но полицията е успяла да предотврати по-сериозни инциденти.

Реклама

На "Уанда Метрополитано" очакват по-спокойно двубоя, тъй като тимът на Диего Симеоне неочаквано почива през миналия уикенд заради отлагане на мача срещу "Гранада". Причината е, че "Атлетико" и "Реал" имат доста национали от Южна Америка, които трябваше да останат повече време заради решение на КОНМЕБОЛ. Така аржентинското дуо на "дюшекчийте" Родриго де Пол и Анхел Кореа, както и уругваецът Луис Соарес се завърнаха в Испания чак в неделя, а колегите им почиваха.

"Ливърпул" разби с 5:0 "Уотфорд", като звездата на мача бе Мохамед Салах. Веднага след двубоя "Мирър" изнесе информация, че агентът на египтянина Рами Абас Иса е в Англия, за да обсъди нов договор за клиента си. Според изданието става въпрос за вдигане на заплата до 500 000 паунда на седмица и това тревожи мениджъра Юрген Клоп повече от предстоящия мач в Мадрид.

Българският рефер Ивайло Стоянов ще свири мач на "Атлетико" срещу "Ливърпул", само че от младежката Шампионска лига. Помощници на Стоянов ще са Иво Колев и Мирослав Максимов.

Въоръжени чакат и пред "Олд Трафорд"

На "Ливърпул" може да продължи да им върви на полиция и в края на седмицата, когато гостуват на "Манчестър Юнайтед". Фенове на "червените дяволи" организират масови протести и безредици срещу собствениците семейство Глейзър заради слабите резултати.

Босовете помислиха, че са успокоили феновете след трансферите на Кристиано Роналдо, Джейдън Санчо и Рафаел Варан. Лошите резултати на тима на Оле Гунар Сосляер, който спечели само един от последните си пет мача само наливат още масло в огъня. Периодът е много труден и важен за "Юнайтед", които до 6 ноември имат два мача с "Аталанта", споменатият сблъсък с "Ливърпул", както и дербита с "Тотнъм" и "Манчестър Сити".

През пролетта именно мач на "Олд Трафорд" срещу "Ливърпул" бе отложен заради безредици, предизвикани от включването на клуба в проекта за Суперлига. Тогава имаше сблъсъци с полицията, а фенове нахлуха на терена.

Реклама
Реклама
Реклама